Skip to main content

Ferie med dyr

Når man er dyreejer, kræver det, at man gør sig nogle ekstra tanker om, hvor dyret skal holde ferie – når man selv drager på eventyr. Der er forskellige muligheder, og ved hver mulighed er der nogle ting, som man skal være opmærksom på. Læs med her, hvis du vil blive klogere på, om dit dyr skal holde ferie hjemme, på pension eller om det skal med på ferie. Uanset hvad kræver det, at du planlægger ferien for dit kæledyr i god tid.

Lad katten holde ferie i vante omgivelser

Som regel vil katte gerne holde ferie i deres vante omgivelser. Det kan derfor være en fordel at lade katten holde ferie derhjemme. Det kræver dog, at man sørger for, at der kommer en person, der tjekker til katten ca. 1 gang dagligt. Så kan personen sørge for, at katten har rent vand, foder at spise og en ren kattebakke. Hvis du synes, at din kat bør få mere opmærksomhed, når du er væk – skal du huske på, at katte faktisk ikke særlig tit keder sig. Ofte sover de op til 20 timer i døgnet.

Du skal være opmærksom på, at den person, der passer katten, ved det nødvendige. Personen skal vide, hvor de kan finde alt til katten, og hvordan de skal reagere i tilfælde af akut sygdom. For en sikkerheds skyld kan du lægge nogle kontanter, så der er penge til dyrlægebesøg. Hvis man ikke har nogen i sin omgangskreds, der har mulighed for at passe katten, er der desuden mulighed for, at man købe sig til en ’kattepasser’. Der findes blandt andet et firma ved navn ”Den rene bakke”. Hunde egner sig i modsætning ikke til at være hjemme – naturligvis med mindre du har en hundepasser, der kan flytte ind, imens du er væk.

Få dit dyr passet af professionelle

Det er også en mulighed at aflevere sin hund eller kat i pension, men her skal man især planlægge i god tid. Dyret og dig selv skal føle sig trygge ved stedet, så derfor er det en rigtig god idé at besøge stedet og tale med ejeren, inden du tager afsted på ferie. Her skal du være opmærksom på, at nogle steder stiller krav til dyrets vaccinationsprogram, ormestatus og loppebehandling. Ellers kan du med fordel sende dit dyr på pension, hvor du er sikret, at det bliver taget godt af.

Tag dyret med på ferie

Hvis du ønsker en ferie, hvor alle familiens medlemmer er med – så skal du sikre dig, at det er tilladt at medbringe dit kæledyr. Det kan nemlig variere fra land til land og fra dyreart til dyreart. Hvis dyret skal med på rejse, er det vigtigt, at det er sundt og raskt. Det vil sige, at man skal være opmærksom på dyrets vaccinationsstatus. Mange steder skal dyret være vaccineret mod rabies senest 21 dage før afrejse. Der kan også være særlige krav til behandling mod orm.

Hvis kæledyret skal med på fly, skal man desuden indhente en sundhedsattest på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Den medbringer man til et dyrlægebesøg, når afrejsedatoen nærmer sig. På den måde kan dyrlæge erklære dyret rejseegnet.

Bliv ringet op

Gælder ikke akutte henvendelser. Hvis akut bedes du ringe til din lokale dyrlæge, eller se VetGruppens døgnvagt her

Bliv kontaktet - lead formular

×
Menu
Døgnvagt