Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Giftige fødevarer for dit familiedyr

Advarsel: Disse fødevarer er giftige for dit kæledyr! 

Mange er bevidste om, at de bør undgå at give deres kæledyr chokolade, men er du klar over, hvilke andre fødevarer, du ligeledes bør være varsom overfor?Almindelige fødevarer, der umiddelbart kan synes harmløse for dig, kan potentielt være farligt for dit kæledyr. De forkerte fødevarer kan i værste fald forårsage alvorlig sygdom, som kan ende fatalt. Derfor er der god grund til at være opmærksom, når vi i VET-Gruppen nedenfor guider dig til, hvilke fødevarer du skal undgå, at dit kæledyr kommer i nærheden af. 

Undgå forgiftning – en guide til dig 

Selvom du vil være god ved dit kæledyr, er det ikke alle ting, du bør fodre katten eller hunden med. Madvarer som avocado, nødder, løg, svampe, rosiner og vindruer samt fedtholdige fødevarer, gør du klogt i at undgå. Desuden bør du også undgå drikkevarer som indeholder koffein og alkohol.  Mælkeprodukter kan i store mængder også være skadelige for mave-tarmkanalen. I den sødere afdeling finder vi slik, tyggegummi og chokolade, der kan være skadeligt for dit dyr. Det samme gør sig gældende for human medicin; dvs medicin som er tiltænkt mennesker. Dette kan være yderst skadeligt for dit dyr og derfor bør du altid kontakte en dyrlæge inden du vælger selv at administrere medicin til dit dyr. Fælles for alle disse fødevarer er, at de på den ene eller anden måde indeholder noget, der kan skade og forgifte dit dyr. Er du i tvivl om, hvorvidt du ernærer dit kæledyr på bedste vis, tilbyder vi i VET-Gruppen fodervejledning, hvormed du kan vide dig sikker på, at du ikke forgifter dit dyr. 

Det gode dyreliv 

Trods bedende hundeøjne og misundende blikke, bør du tage det alvorligt, hvilke fødevarer du giver til dit dyr. Spørg altid din dyrlæge til råds angående foder. Som regel er der ingen skade i at give magert kød, så længe dette er tilberedt ordentligt. Kogning er det mest sikre valg, når kød tilberedes, hvorimod stegefedt samt krydderier kan være farligt. Vær opmærksom på at råt kød i visse tilfælde også kan forårsage sygdom, da dette kan indeholde parasitter og bakterier.
Ønsker du at høre mere om giftige fødevarer, og hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude, er du velkommen til at kontakte os. Vi står også til rådighed, hvis dit kæledyr har akut brug for hjælp – døgnet rundt!

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

COVID-19 status

VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt ekstra
ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Ved besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

  1. VETGRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
   vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
  2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men muligvis med
   begrænset kapacitet. Der kan derfor være ventetid på en konsultation,
   som ikke er akut.
  3. Kun én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
   regler for det offentlige rum indskærpes.
  4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
   dyret udenfor.
  5. Vi udskriver også recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
   Kontakt klinikken om dette.

Klik her for at læse mere om COVID-19 og familiedyr, om hvordan du skal forholde 
dig.

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv