Grundet den specielle situation har vi samlet Døgnvagt hos Valby Dyreklinik – Ring 81 81 77 81

Kloklip

Hundens kløer svarer til vores negle. De er væsentligt mere solide end vores og formen er mere som en cylinder. Hunden bruger dem til at grave, holde fast i underlaget med og til at rive med i en eventuel slåskamp. Klokapslen, som er det yderste lag bestående af horn, kan være gennemsigtig eller sortpigmenteret. På den gennemsigtige klokapsel, kan man se et lille blodkar indenunder som en lyserød struktur. Lige ved siden af blodkarret ligger en nerve. Det er nerven der udløser smerte hvis man klipper kloen for kort, og det er blodkarret der bløder. Hunden har kløer på alle sine tæer, og de tæer som er i berøring med underlaget bliver som oftest slidt. De kløer der sidder på vildt- eller ulvekloen er ikke i berøring med underlaget, og de skal derfor altid klippes regelmæssigt. Hvis hunden for eksempel går meget i skoven, bliver kløerne ikke slidt så meget, og derfor skal de klippes. Kløerne vokser rundt, og bliver de ikke slidt tilstrækkeligt eller klippet, kan de vokse ind i huden på poten under kloen, og forårsage stor smerte for hunden.

Hvornår og hvordan klippes kløerne?

Som tommelfingerregel kan man bruge at kløerne skal klippes når hunden står op på alle fire, og kløerne rører underlaget. Det er meget forskelligt fra hund til hund hvordan kløerne slides, så gør det til en god rutine at holde øje med deres længde og form. Så kan du også samtidig holde øje med, om nogle kløer er flossede eller flækkede. Vildt- og ulveklo slides som sagt ikke på underlaget, så de skal klippes regelmæssigt ca. hver 3-4 uge. Når du skal klippe kløerne, skal du bruge en klosaks, som er designet til at klippe den cylinderform som en klo har. Du kan købe klosaks hos din dyrlæge eller i en dyrehandel. Du skal bruge den rigtige størrelse til din hunds kløer. Hvis klokapslen er gennemsigtig, kan du se hvor blodkar og nerven er. Du skal ikke klippe tættere på dem end 2-3 mm. Klip små bidder af kloen, og gerne skråt, så du beholder kloen lidt længere inde i centrum og derned mindsker risikoen for at klippe for langt. Hvis kapslen er pigmenteret, skal du være ekstra opmærksom og klippe små bidder af gangen. Når du er ved at være tæt på nerven, kan du typisk se en lille mørk prik på det nyklippede stykke. Det markerer, at nerven er tæt på, og at du ikke skal klippe mere af.

Hvis det bløder

Har du klippet for langt. Det kan være en god ide at have noget blødningstoppende til kløer i hjemmet. Det kan du også købe hvor du køber sakser.

Bange for kloklip

Nogle hunde er meget bange for at få klippet kløer. Det kan skyldes, at de har haft en dårlig oplevelse hvor der blev klippet for langt, eller de kan være utrygge ved det, fordi de ikke blev vænnet til det fra hvalpealderen. Som ejer kan man også være utryg ved at skulle klippe kløer, og det kan din hund mærke. Kontakt os endelig, hvis du har brug for hjælp til at lære at klippe kløer, eller hvis du vil have os til at klippe kløerne.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere


Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

Kontakt os i dag

Birkerød DYREKLINIK
Hovedgaden 25
3460 Birkerød

Tlf: 81 81 89 81
Email: info@birkeroeddyreklinik.dk

Åbningstider
Mandag 08.00 - 17.30
Tirsdag 08.00 - 17.30
Onsdag 08.00 - 17.30
Torsdag 08.00 - 17.30
Fredag 08.00 - 17.30
Lørdag 10.00 - 14.00 (butik)
Søndag 10.00 - 14.00 (butik)
Følg os

Find vej

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen efter aftale. 
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv