Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Trustpilot Widget

CHIP KATTE

PÅ BIRKERØD DYREHOSPITAL ANBEFALER VI ÅRLIGT SUNDHEDSTJEK

CHIP KATTE
 

Øre- eller chipmærkning af din kat – hvad skal du vælge?

I Danmark er det lovpligtigt at ID-mærke sine dyr, og med katte kan det gøres med en øretatovering eller en mikrochip under huden.

Øremærket har en fordel ved, at du med det samme kan se, om for eksempel en tilskadekommet kat tilhører nogen. Desværre bliver øremærket ofte udvisket, sammengroet eller beskadiget. Hvis det kan aflæses, har det ingen værdi som ID-mærke.

Chippen virker altid, men det kræver en chipscanner at aflæse om katten er mærket eller ej.
Chipmærket er desuden praktisk, hvis man har en chipstyret kattelem. Det tillader indgang for dine egne katten, og forhindrer fremmede katte i at komme ind. ID-mærkning med mikrochip er desuden den eneste lovlige måde, hvis du skal rejse udenlands med din kat.

Hvornår skal det udføres?

Man kan mærke killingen med mikrochip fra fødslen. De fleste bliver dog først chippet i forbindelse med vaccinationer hos dyrlægen.
Ønsker man en øretatovering, må man vente til killingen er 14- 16 uger, for at ørerne er store nok. Øremærket fylder næsten hele ørets længde med seks cifre.

Sådan foregår chipmærkning

Chipmærkning foregår ved at dyrlægen indstikker en steril mikrochip under huden på venstre side af halsen. Chippen har form og størrelse som et riskorn. Alle chipmrækning på dyr i Europa bliver foretaget på venstre side af halsen. På den måde er der ingen tvivl om hvor man skal aflæse den.
Din kat skal ikke bedøves for at blive chippet, som den skal ved en øretatovering. Indføring af chippen svarer til en almindelig indsprøjtning, tager et øjeblik og gør ikke særligt ondt. Chippen bliver siddende, hvor den er anbragt. Den kan flytte lidt på sig i underhuden, men det er sjældent. Den vandrer ikke rundt i kroppen, og er ikke farlig for katten eller genererende for dens bevægelser.

Sådan foregår øretatovering

Øretatovering er en smertefuld omgang. Det kræver at din kat er i fuld bedøvelse, og selv der kan nogle katte reagere. Tatoveringen foretages med en stor hultang hvor de 6 cifre påsættes og derefter trykkes hårdt på øret. Hullerne udfyldes efterfølgende med farve. Når de mange små huller er helet, står farven frem som tatovering.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 81 81 89 81 eller send en mail på kontakt.birkerød@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

×
Menu
Ring op