Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
Trustpilot Widget

ØJENSYGDOMME

Øjensygdomme og kirurgi
 

På Birkerød Dyrehospital udreder og behandler vi en lang række øjensygdomme for at bevare dyrets øjenkomfort eller syn. Dette er for blandt andet at sikre livskvaliteten ved at kunne opleve og sanse verden omkring sig. 

På Birkerød Dyrehospital udreder og behandler vi en lang række øjensygdomme for at bevare dyrets øjenkomfort eller syn. Dette for blandt andet at sikre livskvaliteten ved at kunne opleve og sanse verden omkring sig. 

Symptomer fra øjnene såsom rødme i slimhinden, smerter fra øjet, mat hornhinde eller øget tåreflåd kan være tegn på en behandlingskrævende sygdom. Øjensygdomme kan udvikle sig hurtigt og give varige skader, derfor skal øjensymptomer altid tages alvorligt og undersøges grundigt. 

Diagnostik og behandling af øjensygdomme har rykket sig betydeligt inden for de seneste år. En alvorlig øjensygdom hos dit kæledyr, er ikke længere ensbetydende med fjernelse af øjet. 

På Birkerød Dyrehospital foretager vi undersøgelse og videre udredning af alle øjensymptomer samt avanceret øjenkirurgi under operationsmikroskop. Med dette udfører vi kirurgisk korrektion af øjenlågssygdomme inkl. sygdomme i det tredje øjenlåg, hornhindeskader og -sygdomme samt lidelser i tåresystemet. 

Vi har stor erfaring med følgende øjensygdomme: 

 Kroniske hornhindesår med manglende heling
– Dybe hornhindesår med behov for kirurgisk korrektion
– Entropion og ektropion (ind- og udadkrængning af øjenlåg)
– Fejlplacerede øjenhår 
– Cherry eye 
– Akut opståede øjenskader
– Fjernelse af fremmedlegemer i hornhinden
– Fjernelse af knuder i og omkring øjet
– Dermoid (medført misdannelse) 
– og meget andet

Akuthjælp til øjendygdom

Øjensygdomme kan komme pludseligt og kræver ofte hurtig behandling. Derfor er det vigtigt at dyret tilses og diagnosticeres hurtigt, for at kunne igangsætte optimal behandling.

Flere øjensygdomme medfører smerte for hunde og katte og det kan derfor være nødvendigt at behandle med smertestillende medicin.

Som døgnåbent vagt- og henvisningshospital har vi naturligvis mulighed for tilse akutte øjensygdomme døgnet rundt.

Vores dygtige team af øjenkirurger på hospitalet er også en del af vores vagtteam og vi har derfor mulighed for akut øjenoperation hvis uheldet er ude.

Kontakt os

Hvis du har et dyr med mistanke om øjensygdom eller er du dyrlæge, der ønsker faglig sparring eller at henvise, står vi klar på at hjælpe døgnet rundt. 

Telefon nr: 81 81 89 81

Mail: kontakt.birkeroed@vetgruppen.dk

eller hos vores søde receptionspersonale

×
Menu
Ring op