Skip to main content

Vaccination

Vi forstår vigtigheden af forebyggende pleje, og vores mål er at holde dine kæledyr sunde og raske. Kontakt os i dag for at planlægge dine kæledyrs vaccinationsbehov og sikre deres velbefindende.

Vaccination af hvalpe og killinger

Hvalpe og killinger får antistoffer mod mange forskellige sygdomme igennem råmælken fra deres mor. Disse antistoffer benævnes maternelle antistoffer. De maternelle antistoffer bevarer deres beskyttelse i 8-12 uger. Efter dette tidspunkt skal hvalpe/killingerne selv til at danne antistoffer imod sygdomme i takt med, at de udsættes for dem. Hvalpe kan vaccineres fra 6-ugersalderen og katte fra 8-ugersalderen. På den måde er det muligt at beskytte dem i den periode, hvor de overgår fra at have moderens antistoffer, til selv at skulle producere dem.

Hos Byens Dyreklinik anbefaler vi minimum 2 basisvaccinationer til både hvalpe og killinger:

Hvalpe:

  • Hvalpe kan enten vaccineres første gang når de er 6 uger gamle eller når de er 8 uger gamle
  • Hvis hvalpen vaccineres første gang når den er 6 uger gammel, gives en hvalpevaccine, der beskytter imod hundesyge og parvovirus. Hvalpen bør efterfølgende revaccineres 2 gange med 3-4 ugers mellemrum mellem hver vaccine
  • Hvis hvalpen vaccineres første gang når den er 8 uger gammel, bør hvalpen revaccineres 3-4 uger efter som minimum

Killinger:

  • Killinger vaccineres første gang når de er 8 uger gamle og bør revaccineres 3-4 uger efter

Basisvacciner beskytter mod flere sygdomme:

  • Basisvaccination til hunde beskytter mod hundesyge, leverbetændelse, parvovirus samt parainfluenza (vaccine mod leptospirose kan tilvælges)
  • Basisvaccine til katte beskytter mod kattesyge og katteinfluenza (vaccine mod leukæmi kan tilvælges

Vaccination af voksne hunde og katte

Hos Byens Dyreklinik vil vi altid sammen med ejeren sammensætte vaccinationsprogrammet efter den enkelte hund og kats behov.

Der er store forskelle på dyrs behov for vaccination. Er der f.eks. tale om en ude- eller indekat? Er det en jagthund eller en hund der ikke færdes blandt andre hunde? Bor dyret på landet eller i byen? Er det et gammelt eller et ungt dyr? Skal dyret passes på pension?

Vi vil sørge for at vaccinationen passer dit dyrs behov.

Basisvacciner til hunde og katte:

  • Basisvaccination til hunde beskytter mod hundesyge, leverbetændelse, parvovirus samt parainfluenza (vaccine mod leptospirose kan tilvælges)
  • Basisvaccine til katte beskytter mod kattesyge og katteinfluenza (vaccine mod leukæmi kan tilvælges)

Kontakt os på

43 99 43 33

eller skriv til os på
kontakt.taastrup@vetgruppen.dk

×
Menu
Ring op