Skip to main content

Drægtighed hos hest

Hvor længe er en hest drægtig?
En hest er ofte drægtig i ca. 11 måneder fra hoppen er bedækket eller insemineret. Det er dog ikke unormalt, at hoppen i nogle tilfælde allerede foler 2 uger før, de 11 måneder er gået, eller at der i andre tilfælde kan gå op til en måned efter termin, før hoppen foler. Er du i tvivl, om noget er galt, er det altid en god ide at ringe til din dyrlæge.

Parring af heste

Når heste skal parres, skal hoppen være i brunst, og den starter som hovedregel i foråret. Derudover er det vigtigt, at man har både en sund hoppe og en sund hingst. Parring af heste er et stort ansvar, og det er vigtigt, at hoppen eksempelvis er sund og rask, har nok sul på kroppen, og at man inden parringen har fået tjekket hoppens tilstand af en dyrlæge. 

Drægtig hest

En drægtig hest skal have særligt foder, og så anbefales det altid, at man vaccinerer mod bl.a. influenza og stivkrampe samt virusabort. Er man i tvivl om, hvilke vacciner en drægtig hest bør få, er det en god ide at kontakte sin dyrlæge. Derudover skal en drægtig hest have ormekur – gerne ca. en måned inden folingen.  Alle disse foranstaltninger gør, at føllet får den bedste start på livet og er godt beskyttet mod diverse sygdomme.

×
Menu
Døgnvagt