Bedøvelse af dit dyr hos Dyrlæge Mikkelsen
Der er altid en risiko ved bedøvelse og narkose. Men i forbindelse med de nye og moderne bedøvelsesmidler er risikoen meget lille. Derudover tilbyder vi altid, at der bliver taget en blodprøve inden dit dyr lægges i narkose. Formålet med dette er at blive opmærksom på forhold, der kan påvirke planlægningen af narkosen.
Blodprøven bliver undersøgt for indhold af røde og hvide blodlegemer, som kan fortælle om der kan være tegn på skjulte infektioner. Derudover undersøges blodprøven for koncentrationen af udvalgte enzymer, som dannes i lever, nyrer og bugspytkirtel. Disse enzymer fortæller om organerne fungerer korrekt.
For at mindske risikoen vil vores dyrlæger også altid undersøge dit dyr inden en bedøvelse og er især opmærksom på dyrets kredsløbs og lungefunktion.
Inden dit dyr skal i bedøvelse skal det være fastende, mindst 6 timer. Det betyder at dit dyr gerne må få aftensmad, men ingen morgenmad og må gerne have vand stående fremme. Grunden til at dyret skal faste er, at det mindsker risikoen for opkastning og fejlsynkning i forbindelse med bedøvelsen.
Efter bedøvelsen vil du ofte opleve at dit dyr er træt og har brug for hvile. Nogle gange kan de også godt have kvalme og dermed nedsat appetit. Trætheden og appetitløsheden er som regel ovre næste dags morgen.