Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Guide til trygt dyrlægebesøg for din kat

Et trygt besøg hos dyrlægen starter for katten allerede derhjemme, så hvis din kat skal have den bedst mulige oplevelse er der nogle forholdsregler du kan tage for at katten er tryg.

Transportkassen

Det er vigtigt at katten bliver transporteret i en ordentlig transportkasse der er stor nok. En papkasse laver mærkelige lyde og er ubehagelig at blive transporteret i fra katten. Det er også vigtigt at din/dine katte har deres egen transportkasse – hvis man låner af naboen lugter kassen af fremmed kat. Derudover skal transportkassen gerne kunne åbnes/skilles ad og katten skal helst kunne stå oprejst og kunne vende sig i kassen.

Tilvænning til kassen

Hvis katten skal blive tryg ved transportkassen, bør den stå fremme i et stykke tid inden katten skal til dyrlægen. Hav den gerne stående fremme hele tiden så katten kan bruge den som en hule. Put et velkendt tæppe ind i kassen som lugter af ”hjem”. Hvis ikke kassen står fremme hele tiden, så tag den gerne frem 14 dage inden I skal afsted. Inden katten skal ud og køre/transporters kan der med fordel sprayes med feromoner (Zenifel) 45-30 min inden katten skal i kassen.

Transport

Når katten er tryg ved kassen kan man med fordel vænne den til transportturen. Nogen katte kan bedst lide at kunne se ud af vinduer, mens andre befinder sig bedst med et tæppe over kassen – pas dog på der ikke bliver for varmt under tæppet. Hav evt en hjælper med når der køres så katten kan få kontakt mens der køres. Køresyge kan forekomme, og kan ind i mellem afhjælpes ved at prøve at placere katten anderledes. Start med at træne kortere ture og trap op.  Og kør pænt så vidt muligt.

Dagen for dyrlægebesøg

Spray kassen/tæppet i kassen med feromoner 30-45 min inden afgang.

Hvis katten ikke går i transportkassen frivilligt kan man ofte med fordel få katten baglæns ind i kassen.

Når du ankommer til klinikken kan du evt lade katten blive i bilen mens du kigger ind for at se om venteværelset er fyldt med hunde. Meld din ankomst til personalet som vil hjælpe dig. Når I kommer ind i venteværelset er det vigtigt at katten ikke placeres på gulvet, men fx på en stol. Vi har tæpper der er sprayet med feromoner liggende som du kan ligge over katten. Personalet vil hvis det er muligt vise jer ind i konsultationsrummet. Her stiller du kassen på bordet og åbner lågen så din kat har chancen for at udforske konsultationsrummet inden dyrlægen kommer ind.

Hvis katten er utryg/allerede er blevet skræmt

Nogen katte har så ondt eller er meget stressede ved transport i forvejen, og hvis man skal akut til dyrlæge kan man selvfølgelig ikke nå at træne alt dette. Ring til os på klinikken for råd og vejledning hvordan vi løser det bedst muligt.

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 18.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online