Skip to main content
Tilbage til www.vetgruppen.dk
+45 53 56 80 58

Hos Dyrlæge Mikkelsen anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

HAR MIN HUND FEBER?

Hundens kropstemperatur skal ligge på mellem 37,5-39,0 grader celsius. Har din hund en temperatur højere end det, har den feber. Forhøjet kropstemperatur er hundekroppens naturlige forsøg på at bekæmpe sygdom – eksempelvis infektion.

MÅL HUNDENS TEMPERATUR

Når din hund har feber, vil der ofte være symptomer såsom rystelser, manglende appetit, vægttab og hurtigere vejrtrækning. Har du opdaget, at din hund har en eller flere af disse symptomer, er det en god idé at tage dens temperatur for at finde ud af, om den har feber.

Men hvordan måler man en hunds temperatur?

Det gør du ganske enkelt ved at måle temperaturen i endetarmen. Dette er det eneste sted, hvor du får et retvisende billede af hundens kropstemperatur. Måske har du fået fortalt, at du kan måle om din hund har feber ved at mærke på dens næse. Dette er en udbredt skrøne, som altså ikke passer. Sørg derfor altid for at måle hundens temperatur ved hjælp af et termometer beregnet til endetarmen.

GUIDE TIL AT BRUGE TERMOMETER PÅ DIN HUND

  • Sørg for at din hund er rolig og afslappet.
  • Kom lidt vaseline på termometret.
  • Løft forsigtigt hundens hale og tal roligt til hunden imens. Det er vigtigt, at den er tryg.
  • Før termometret ca. 2 cm. op i endetarmen.
  • Vent til temperaturen er målt – tiden afhænger af termometret.

SÅDAN SKAL DU FORHOLDE DIG

Hvis det viser sig, at din hunds temperatur er forhøjet, bør du kontakte din dyrlæge. Vær dog opmærksom på, at din hunds temperatur godt kan være let forøget, hvis hunden lige har motioneret.

Feber kan være et tegn på sygdom, og derfor er det vigtigt at finde ud af, hvad den bagvedliggende årsag er. Hos Dyrlæge Mikkelsen vil vi som regel tage temperaturen igen og eventuelt supplere med blodprøve eller urinprøve. Dette bruger vi til at finde ud af årsagen til feberen og den videre behandling.

GIV ALDRIG HUNDE FEBERNEDSÆTTENDE MEDICIN

Hvis din hund har feber, kan det være fristende at forsøge at hjælpe den. Men du må aldrig give den febernedsættende medicin, som er beregnet til mennesker. For selvom du selv tager Panodil, når du har feber, er der stor forskel på, hvordan menneskekroppen og hunde reagerer på de samme stoffer. Faktisk er lægemidler som Panodil og Ipren giftige for hunde.

Lad derfor være med at give din hund lægemidler, som er beregnet til mennesker. Kontakt os i stedet, og få den rette hjælp til din hund.

 

 

Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 18.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

Find vej

Gratis parkering foran klinik

Bus nr. 13, 53, S9 og 9A kører til klinikken (150m dertil)

Find vej med Rejseplanen

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online