Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Et godt råd til dig, der ønsker dig en hund i julegave

Jeg ønsker mig en hund til jul, men ved ikke om det er en god idé. Hvad skal man overveje inden? 

En hund i julegave er muligvis den dårligste måde at anskaffe sig en hund på. At adoptere en hund, om det så er fra dens mor når den er otte uger, eller fra et internat, er en alvorlig sag.
De fleste der køber en hund, bruger måneder på at finde den rette opdrætter, der lever op til de standarder de har, for de vilkår hundene skal have, og på at besøge hvalpen, mens den er helt lille. Hvad enten det er en dyr racehund, eller en blandingshund, vil både du, opdrætterne og ikke mindst hvalpen, have rigtig godt af at se hinanden an, før hvalpen kommer med hjem. 
Det eneste råd der er at give er – lad være! Der er intet galt med gerne at ville have en hund, men at få nogen til at købe dig en i julegave, er en meget kortsigtet løsning. Det er vigtigt at have et bånd med hunden, allerede inden den kommer med hjem, og det er svært at få, hvis man bare får den i julegave.
Yderligere er juleaften, og de travle vintermåneder, ikke et godt tidspunkt at introducere en hund til et nyt miljø. Det tager mindst en måned at gøre hvalpen tryg og lære den ikke at tisse indenfor. Hvis du ønsker dig en hund, så ønsk dig penge til at købe én i stedet. Herefter kan du gå ud og anskaffe dig en hvalp på den rigtige måde.
Hvis du gerne vil give dit barn en hundehvalp i julegave, så overvej at give dem løftet om en hundehvalp i stedet. Giv dem en bamse eller et billede, og forklar dem, at I skal ud og se på hundehvalpe til foråret. Det er måske ikke lige så spændende for børnene, som ofte ikke kan forstå at de skal vente, men det er det rigtige for hvalpen, ikke at være et impulskøb.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv