Akut tilskadekomne katte
 

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse
 

Akut tilskadekomne katte
 

Ring 1812 – til ”Dyrenes Vagtcentral” hos Dyrenes beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en vagtcentral, der er døgnbemandet. Her kan folk få assistance når de oplever at dyr er i nød. Det gælder både herreløse katte og dyr fra naturen.

Her kan man få råd og vejledning af fagfolk. Man kan få råd om hvad man selv kan gøre eller hvordan dyret hurtigst og bedst får hjælp.

  • Vagtcentralen kan rekvirere en dyreambulance fra Falck.
  • Vagtcentralen kan opfordre folk til selv at køre til dyrlæge. Man får et vagtnummer med til dyrlægen. For syge eller tilskadekomne katte skal man tillige underskrive en ”Tro og love erklæring”. Der er en erklæring om at man ikke i over en uge har været medvirkende til fodring af katten, samt at man ikke er bekendt med kattens retmæssige ejer. Når dette er gjort betaler man ikke selv for dyrlægens arbejde.

​Ser man en syg eller tilskadekommen dyr ringer man til 1812 og får et nummer med ud til os. Vores vagthavende dyrlæge vi så i henhold til aftale med dyrenes beskyttelse kunne yde dyret den bedste behandling.

Husk at få øremærket/ Chipsmærket din kat, så vi kan spore dig. Således at du kan være med til at træffe beslutninger om din kats behandling, hvis din kat kommer til skade.

Herreløse katte, som ikke er tilskadekomne

1) En kat, der begynder at holde til ved mit hus eller i min have

Målet må være at den kommer hjem til sin familie igen, hvis det er muligt!

Er ernæringstilstanden normal og pelsen pæn og katten er kælen og vant til mennesker har ofte et hjem i nabolaget.

Selv om de ser ud til at være interesseret i at få noget at æde er det bedst ikke at begynde at fodre dem. Det kan medføre at katten med tiden begynder at holde mere og mere til hos jer – og måske til sidst vil forsøge at flytte ind hos jer i stedet for dens tidligere hjem.

For at hjælpe katten tilbage til sin familie kan du gøre følgende

  • Er katten øremærket spores ejeren via registeret
    ​  1) Det Danske Katteregister 70270447 – www.katteregister.dk
      2) Inges Kattehjem 44853555 – www.inges-kattehjem.dk
  • Påsæt et halsbånd, herpå skrives jeres telefonnummer, således at kattens ejer kan henvende sig til jer, hvis katten når hjem indimellem.
  • Opslag i nærmiljøet, gerne med foto af katten og jeres telefonnummer. Ophænges i supermarkeder, busskure mm. i jeres nabolag

Tips til at læse et øremærke

Hvis øretatoveringen er svær at tyde, kan man gnide en lille smule madolie på indersiden af øret, og evt. lyse på bagsiden af øret med en lommelygte. De fleste katte er tatoverede i begge ører. Øretatoveringer hos katte består af tre bogstaver og tre tal, f.eks. JSO116.

Tamme raske katte hvor ejer ikke kan spores vil i nogle tilfælde kunne modtages i et katteinternat efter aftale.

En kat, der er vildtlevende og herreløs

Ring til afdelingen for teknik og miljø i kommunen. Mange kommuner har en aftale med Kattens Værn, som indfanger uønskede vildtlevende katte. Katte, som er syge eller som ikke er tamme, aflives. Vær opmærksom på, at enhver indfangning af katte kræver en tilladelse fra kommunen. Nogle kommuner beder selv folk om at stå for indfangningen og træffe aftale om aflivningen hos os.

Hvis du ønsker at katten genudsættes kan du i nogle tilfælde få etableret en aftale med Kattens Værn:

Efter indfangning testes den for Katte AIDS og katteleukæmi. Er den sund og rask bliver den neutraliseret, vaccineret, øretatoveret, registreret og genudsat. Der etableres en aftale mellem kattens Værn og borgeren om at være fodervært. 

Læs nærmere på www.kattens-vaern.dk

Anmeldelser af Faaborg Dyrehospital

4,6 ud af 5 på Facebook

Baseret på +30 personers meninger


5,0 stjerner

Tine Vestergaard Hansen
Fantastisk, venligt og kompetent personale, som har patienten (dyret 😊) og dets pårørende i fokus. Har haft fornøjelsen af 2 x Emilie indenfor en måned (1 stk aflivning og 1 vacc+tandrensning på hund), og kan kun anbefale dyrehospitalet til dine kæledyr 😊☀️

5,0 stjerner

Jesper Reffstrup Jørgensen
Vi er rigtig glade og tilfredse med at komme på Faaborg Dyrehospital, hvor både vores dyr og os får en aldeles fremragende behandling. Kan kun give mine bedste anbefalinger til andre, der påtænker at prøve Faaborg Dyrehospital!

5,0 stjerner

Chenet Hanfgarn Traulsen
Det var den bedste service man kunne ønske sig. Der blev udvist forståelse og sympati. Kan varmt anbefale stedet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online