Loven påbyder alle hundeejere i Danmark, at hunden skal være mærket og registreret, inden den fylder 8 uger.

I dag bliver alle hunde chippet, og kun lidt ældre hunde er øretatoveret.

Loven påbyder ikke mærkning og registrering af kat i Danmark, men da mærkning gør det muligt for dyrlægen eller internatet at hjælpe den tilskadekomne, bortløbne eller stjålne kat hjem til ejeren kan mærkning kun anbefales. Dette gælder også indendørskatte, da vi ofte oplever at disse alligevel er smuttet ud. Mærkning af katte foregår vha. chip, øretatovering eller begge dele.

Som katteejer kan det være svært at beslutte, hvorvidt man ønsket katten chippet eller øretatoveret, da der er fordele og ulemper ved begge former for mærkning. Chipning har den fordel, at chippen aldrig forsvinder, og derfor altid kan læses – ulempen er, at det ikke er synligt, at katten er chippet, og dermed at katten har en ejer. Øretatovering har den fordel, at det er synligt for alle, at katten har en ejer – ulempen er, at tatoveringen med tiden kan blive mere eller mindre ulæselig.

Chipning

Chipning er et kortvarigt indgreb med en forholdsvis lille smertepåvirkning. Chipning foregår ved at dyrlægen via et enkelt stik med en kanyle placerer en mikrochip under en hudfold på nakken i dyrets venstre side. 

Øretatovering

Da det at blive øretatoveret er forbundet med stor smerte, foregår øretatovering altid i fuld narkose, og efter at katten er smertebehandlet. For mange katteejere er det derfor naturligt, at få katten øremærket i forbindelse med sterilisation eller kastration, hvor katten allerede er under narkose. Vi anbefaler vores hunkatte- og hankattepakker, hvor katten neutraliseres, vaccineres, id-mærkes og registreres samt får en ormekur med hjem. Se venligst under vores priser.

Narkose

Øretatovering foregår altid under fuld narkose, hvorfor vi anbefaler, at dyret møder fastende, da dette forbygger opkast og fejlsynkning heraf i forbindelse med narkosen. Vores dyrlæger foretager altid et grundigt sundhedstjek af dyret inden narkose. Ved sundhedstjekket lægges der særligt vægt på kredsløbs- og respirationsfunktion. Som regel er sundhedstjekket tilstrækkeligt, men hos ældre og/eller svækkede dyr kan dyrlægen i visse tilfælde vurdere, at en blodanalyse forud for narkosen er ønskelig. Dyrlægen bruger resultatet til at dyrets evne til at nedbryde og udskille narkosemidlet. Det koster lidt ekstra, men er for dit dyrs sikkerhed.

Dog er der for alle dyr, som hos mennesket, uanset alder og sundhedsstatus altid en lille risiko for dødsfald i forbindelse med narkose. Også selvom der er lavet en blodanalyse.

Anmeldelser af Faaborg Dyrehospital

4,6 ud af 5 på Facebook

Baseret på +30 personers meninger


5,0 stjerner

Tine Vestergaard Hansen
Fantastisk, venligt og kompetent personale, som har patienten (dyret 😊) og dets pårørende i fokus. Har haft fornøjelsen af 2 x Emilie indenfor en måned (1 stk aflivning og 1 vacc+tandrensning på hund), og kan kun anbefale dyrehospitalet til dine kæledyr 😊☀️

5,0 stjerner

Jesper Reffstrup Jørgensen
Vi er rigtig glade og tilfredse med at komme på Faaborg Dyrehospital, hvor både vores dyr og os får en aldeles fremragende behandling. Kan kun give mine bedste anbefalinger til andre, der påtænker at prøve Faaborg Dyrehospital!

5,0 stjerner

Chenet Hanfgarn Traulsen
Det var den bedste service man kunne ønske sig. Der blev udvist forståelse og sympati. Kan varmt anbefale stedet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online