Før og efter operation
 

Vi anbefaler en årlig sundhedsundersøgelse
 

Før og efter operation

Her kan du se en liste over vores typiske undersøgelser og behandlinger af kæledyr, smådyr og familiedyr

Det er naturligt, at man som dyreejer kan være bekymret for, at få sit kæledyr bedøvet, men vi gør alt for at sikre, at dit dyr får en så sikker bedøvelse som muligt. Tillige med en så smertefri og så god opvågning som muligt. Vi bruger i vid udstrækning samme procedurer, som når mennesker bedøves på sygehuse.

Inden operation

Dyrene skal møde fastende (gælder ikke gnavere) fra aftenen før. Aftenen før må de få deres normale aftensmad, hvorefter foderskålen fjernes. Vandskålen fjernes om morgenen. Hunde luftes, så de kan blive godt udtømte, før I ankommer.

​Ved indlæggelsen vejes dyret. Almentilstand samt hjerte- og kredsløbsfunktionen vurderes. Ofte anbefales udtagelse af en blodprøve for at kunne vurdere organernes funktion. Denne analyseres umiddelbart efter udtagelsen, så resultatet foreligger inden narkosen.

​Ved indlæggelse får dyret typisk en beroligende og smertestillende indsprøjtning, så det videre forløb hverken er forbundet med smerte eller angst.

​Der anlægges typisk et venekateter, således at vi hele tiden har adgang til, at kunne medicinere direkte i blodet. Effekten af medicin indtræder, derfor straks efter indgivelsen. Venekateteret bruges også til bedøvelsen, samt til væskedrop.

​Bedøvelsen tilpasses individuelt til det enkelte dyr i forhold til dyrets alder, almentilstand, type af operation og evt. tidligere sygdomme.​​​

Under operationen

For at opnå en meget sikker og regulerbar bedøvelse har dyret oftest et kateter i luftrøret under hele operationen. Herigemmen gives ilt og narkosegas. Vi kan hele tiden regulere dybden af narkosen så den ikke ligger dybere i bedøvelsen end nødvendigt.​

​Under operationen overvåger vi dyrets bedøvelsesdybde ud fra reflekser og dyret er koblet til overvågning. Vi overvåger blodtrykket, blodets iltindhold, EKG mm.

Efter operationen

Dyret kan være påvirket af narkosen resten af dagen. Dyret kan være træt, have usikker gang og muskelsitring.

​Mange operationer lukkes med indvendige selvopløsende tråde, således at operationssåret bliver meget lille. ​

Får at beskytte et sår mod, at dyret slikker i det, får dyret ofte en krave på. Vi har i dag flere andre muligheder som eksempelvis bodystockings og oppustelige kraver.

Ved hjemsendelsen gives information om evt. medicin til efterbehandling mod smerter, hvad man skal holde øje med ved såret, hvad dyret kan og må samt evt. genoptræning.

​Vi tilbyder altid en gratis sårkontrol 10 dage efter operationen.​

Før bedøvelse anlægges et venekateter

Bedøvelse foregår stille og roligt uden at dyret mærker noget

Bedøvelse foregår stille og roligt uden at dyret mærker noget

Bedøvelse foregår stille og roligt uden at dyret mærker noget

Anmeldelser af Faaborg Dyrehospital

4,6 ud af 5 på Facebook

Baseret på +30 personers meninger


5,0 stjerner

Tine Vestergaard Hansen
Fantastisk, venligt og kompetent personale, som har patienten (dyret 😊) og dets pårørende i fokus. Har haft fornøjelsen af 2 x Emilie indenfor en måned (1 stk aflivning og 1 vacc+tandrensning på hund), og kan kun anbefale dyrehospitalet til dine kæledyr 😊☀️

5,0 stjerner

Jesper Reffstrup Jørgensen
Vi er rigtig glade og tilfredse med at komme på Faaborg Dyrehospital, hvor både vores dyr og os får en aldeles fremragende behandling. Kan kun give mine bedste anbefalinger til andre, der påtænker at prøve Faaborg Dyrehospital!

5,0 stjerner

Chenet Hanfgarn Traulsen
Det var den bedste service man kunne ønske sig. Der blev udvist forståelse og sympati. Kan varmt anbefale stedet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online