Sterilisation af kaniner og gnavere
 

Før operationen

Inden sterilisation af din kanin eller gnaver begynder, skal du forberede dig på at holde dyret varmt. Under narkosen vil dens kropstemperatur falde, og derfor skal den have hjælp under transporten og hjemme i buret. Det kan du gøre ved at fylde et par vanddunke med varmt vand fra hanen, rulle dem ind i et håndklæde og placere dem op ad dyret. Umiddelbart før indgrebet bliver dyret lagt i fuld narkose og placeret på et særligt varmetæppe. Herefter barberer og vasker dyrlægen området, hvor snittet skal ligge, for at undgå infektioner. Efterfølgende bliver dyret dækket til med et sterilt stykke stof med hul der, hvor indgrebet skal foretages.

Under operationen

Sterilisation af kaniner og gnavere foretages ved at lave et snit midt på bugen. Både æggestokkene og livmoderen fjernes, og såret syes sammen igen.

Efter operationen

Efter operationen får dit dyr smertestillende medicin. Du får en recept på ekstra smertestillende med hjem, og et godt tip er at blande medicinen sammen med noget væske, dit kæledyr godt kan lide – fx æblejuice. Desuden skal man være opmærksom på, at såret holdes rent og pænt. Derfor skal du skifte hø ud med håndklæder eller fleecetæpper, for at forhindre at skidt og spåner sætter sig i såret. Dit dyr skal gå alene, indtil sårene er helet. Det tager omkring 10 dage, hvor din gnaver igen skal til tjekkes af dyrlægen og eventuelt have fjernet stingene.

Husk altid fordøjelsen!

Når du vælger sterilisation af din kanin eller gnaver, er det vigtigt at være opmærksom på, at mave-tarm funktionen fungerer optimalt. Kaniner og gnavere er en smule mere sarte end andre dyr, og det skyldes fordøjelsessystemet, og det faktum at de ikke kan kaste op. Derfor skal du fodre med masser af fiberholdigt foder både før og efter operationen. Hvis appetiten er nedsat, kan du mose foderet eller købe flydende kost.

Anmeldelser af Faaborg Dyrehospital

4,6 ud af 5 på Facebook

Baseret på +30 personers meninger


5,0 stjerner

Tine Vestergaard Hansen
Fantastisk, venligt og kompetent personale, som har patienten (dyret 😊) og dets pårørende i fokus. Har haft fornøjelsen af 2 x Emilie indenfor en måned (1 stk aflivning og 1 vacc+tandrensning på hund), og kan kun anbefale dyrehospitalet til dine kæledyr 😊☀️

5,0 stjerner

Jesper Reffstrup Jørgensen
Vi er rigtig glade og tilfredse med at komme på Faaborg Dyrehospital, hvor både vores dyr og os får en aldeles fremragende behandling. Kan kun give mine bedste anbefalinger til andre, der påtænker at prøve Faaborg Dyrehospital!

5,0 stjerner

Chenet Hanfgarn Traulsen
Det var den bedste service man kunne ønske sig. Der blev udvist forståelse og sympati. Kan varmt anbefale stedet.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online