Herreløse dyr

Akut tilskadekomne hunde

Ring 1812 – til ”Dyrenes Vagtcentral” hos Dyrenes beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en vagtcentral, der er døgnbemandet.

 • Vagtcentralen kan rekvirere en dyreambulance fra Falck.
 • Vagtcentralen kan opfordre folk til selv at køre til dyrlæge. Man får et vagtnummer med til dyrlægen. For syge eller tilskadekomne katte skal man tillige underskrive en ”Tro og love erklæring”. Der er en erklæring om at man ikke i over en uge har været medvirkende til fodring af katten, samt at man ikke er bekendt med kattens retmæssige ejer. Når dette er gjort betaler man ikke selv for dyrlægens arbejde.

​Hunde uden ejer, som ikke er tilskadekomne

Fundne bortløbne hunde fremlyses hos nærmeste politi.

Hunden skal være identifikationsmærket med en tatovering i øret eller lysken, eller med en microchip, som er placeret under huden på siden af halsen. Er hunden tatoveret, aflæser politiet tatoveringen og finder frem til ejeren via Dansk Hunderegister,

tlf.: 70 277 477eller www.hunderegister.dk. Er hunden chipmærket, kræver aflæsningen en særlig scanner. Mange politistationer, samt Falckstationer, har en sådan scanner. I modsat fald kan hunden blive scannet hos os. Det er lovpligtigt at have sin hund identifikationsmærket.

​Politiet har aftaler med internater, som tager sig af hunde, der ikke er mærkede, mens de fremlyses for at finde til ejeren.

Herreløse katte, som ikke er tilskadekomne

1) En kat, der begynder at holde til ved mit hus eller i min have

Målet må være at den kommer hjem til sin familie igen, hvis det er muligt!

Er ernæringstilstanden normal og pelsen pæn og katten er kælen og vant til mennesker har ofte et hjem i nabolaget.

Selv om de ser ud til at være interesseret i at få noget at æde er det bedst ikke at begynde at fodre dem. Det kan medføre at katten med tiden begynder at holde mere og mere til hos jer – og måske til sidst vil forsøge at flytte ind hos jer i stedet for dens tidligere hjem.

For at hjælpe katten tilbage til sin familie kan du gøre følgende

 • Er katten øremærket spores ejeren via registeret
  ​  1) Det Danske Katteregister 70270447 – www.katteregister.dk
    2) Inges Kattehjem 44853555 – www.inges-kattehjem.dk
 • Påsæt et halsbånd, herpå skrives jeres telefonnummer, således at kattens ejer kan henvende sig til jer, hvis katten når hjem indimellem.
 • Opslag i nærmiljøet, gerne med foto af katten og jeres telefonnummer. Ophænges i supermarkeder, busskure mm. i jeres nabolag

Tips til at læse et øremærke

Hvis øretatoveringen er svær at tyde, kan man gnide en lille smule madolie på indersiden af øret, og evt. lyse på bagsiden af øret med en lommelygte. De fleste katte er tatoverede i begge ører. Øretatoveringer hos katte består af tre bogstaver og tre tal, f.eks. JSO116.

Tamme raske katte hvor ejer ikke kan spores vil i nogle tilfælde kunne modtages i et katteinternat efter aftale.

2) En kat, der er vildtlevende og herreløs

Ring til afdelingen for teknik og miljø i kommunen. Mange kommuner har en aftale med Kattens Værn, som indfanger uønskede vildtlevende katte. Katte, som er syge eller som ikke er tamme, aflives. Vær opmærksom på, at enhver indfangning af katte kræver en tilladelse fra kommunen. Nogle kommuner beder selv folk om at stå for indfangningen og træffe aftale om aflivningen hos os.

Anmeldelser10/10 ⭐

Ester Frederiksen
Professionel og tryg håndtering af et imødekommende personale, der udstråler glæden ved at kunne gøre det bedste for dys som ejer.

10/10 ⭐

Birgitte Risom
Blev modtaget meget omsorgsfuldt og professionelt, min hund blev undersøgt MEGET grundigt og jeg oplevede at dyrlægen søgte oplysning om ting hun var mindre sikker på, og at min hund blev indkaldt til kontrol. Mine bedste anbefalinger.

10/10 ⭐

Mia Nielsen
Det var så rart at man fik forklaret tingene stille og roligt. Der blev ringet til mig, mens min hund var under behandling, så der ikke blev gjort noget uden min accept. 

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 61 81 82 eller send en mail på kontakt.faaborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

 • Max. file size: 50 MB.
 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Faaborg dyrehospital
Energivej 1
5600 Faaborg

Tlf: 62 61 81 82
kontakt.faaborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 16.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 16.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online