Skip to main content
PRAKTISKE INFO FØR BEDØVELSEN

På Frederiksberg Dyreklinik & Spa bruger vi med den mest moderne form for bedøvelse, hvor vi med med den nyeste viden og teknologi skaber trygge rammer for dig og dit kæledyr.

Aflevering af kæledyr til bedøvelse og operation

Check-in efter aftale Mandag – Fredag kl. 8.00 – 8.20.

Afhentning sker efter aftale med vores veterinærsygeplejerske eller vores dyrlæge. En sen afhentningstid giver dit dyr mulighed for at få den ro og overvågning, det behøver efter en bedøvelse.

Hund

 • Ved indlevering skal din hund være fastet, dvs. at den ikke må få morgenmad.
 • Din hund må gerne få tilbudt vand indtil den skal afleveres på klinikken kl. 8.20. Det gælder KUN vand, og ikke mælkeprodukter.
 • I fuld bedøvelse slapper alle kroppens muskler af. Hvis mavesækken er fuld, vil der være risiko for at maveindholdet løber tilbage gennem spiserøret og ned i lungerne. Det er vigtigt, at du overholder vores anbefalinger om faste, da vi ellers må aflyse bedøvelsen.
 • Det er vigtigt, at du lufter din hund, inden den indlægges til bedøvelse. På den måde undgår vi at din hund urinerer eller defækerer på sig selv, før, under eller efter bedøvelsen. Urin og afføring giver et uhygiejnisk miljø og kan lede til komplikationer i forbindelse med en operation.
 • Hvis din hund har haft opkast eller diarre indenfor de sidste 24-48 timer før bedøvelsen, skal du oplyse os om dette, da din hund så ikke må blive bedøvet. Vi bliver da nødt til at booke en ny tid til jer.
 • Hvis din hund er en fladsnudet race (brachycephal hund), som f.eks. en fransk bulldog eller mops – og lider af surt opstød, skal du informere os om dette før en operation, da vi så ville kunne give din hund mavesyrenedsættende medicin før operationen.
 • Vi anbefaler at alle hunde over 8 mdr får undersøgt deres organer, bl.a. deres nyre- og leverfunktion vha. en blodprøve inden bedøvelse. Blodprøven foretages i forbindelse med bedøvelsen og udføres på klinikken samme dag.

Kat

 • Ved indlevering skal din kat være fastet, dvs. at den ikke må få morgenmad.
 • Din kat må gerne få tilbudt vand indtil den skal afleveres på klinikken kl. 8.20. Det gælder KUN vand, og ikke mælkeprodukter.
 • I fuld bedøvelse slapper alle kroppens muskler af. Hvis mavesækken er fuld, vil der være risiko for at maveindholdet løber tilbage gennem spiserøret og ned i lungerne. Det er vigtigt, at du overholder vores anbefalinger om faste, da vi ellers må aflyse bedøvelsen.
 • Hvis din kat har haft opkast eller diarre indenfor de sidste 24-48 timer før bedøvelsen, skal du oplyse os om dette, da din kat så ikke må blive bedøvet. Vi bliver da nødt til at booke en ny tid til jer.
 • Vi anbefaler at alle katte over 8 mdr får undersøgt deres organer, bl.a. deres nyre- og leverfunktion vha. en blodprøve inden bedøvelse. Blodprøven foretages i forbindelse med bedøvelsen og udføres på klinikken samme dag.

Specielle hensyn

 • Hvis du har en senior hund eller kat, anbefaler vi typisk at give dit kæledyr lidt ekstra afslapnings-tid efter opvågningen, da senior dyr kan have brug for lidt mere tid, før de er på benene igen.
 • Fladsnudede hunde og katte behøver mere tæt overvågning efter en bedøvelse, hvorfor vi kun hjemsender dit kæledyr, når vi er sikre på at dit kæledyr er helt frisk efter sin bedøvelse. I visse tilfælde kræves det, at dit kæledyr vågner i vores iltbur.
 • Overvægtige dyr vågner altid lidt langsommere end kæledyr med normal vægt, da bedøvelsen ophobes i fedtvævet, hvorfor det tager lidt længere tid, før bedøvelsen er ude af kroppen. Hvis du har et overvægtigt kæledyr, kan du derfor forvente at det er mere træt, når det sendes hjem efter en bedøvelse – det er således ikke noget du skal være bekymret for, da dette har en naturlig forklaring.
 • Hvis dit kæledyr er stærkt overvægtigt, kan vi i visse tilfælde anbefale vægttab før en bedøvelse planlægges.

Læs mere: Hvordan bedøver vi dit kæledyr?

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller Bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

×
Menu
Ring op
Bestil tid