Skip to main content
TANDRENS OG TANDBEHANDLING

Tandrens og tandbehandling

Bestil tid til et GRATIS tandeftersyn – for at få checket om dit hund eller kat har sunde tænder og tandkød

Vi ser at mange hunde og katte går rundt med tandsmerter, fordi de for sjældent får undersøgt deres tænder. Vi tilbyder derfor et gratis tandeftersyn – året rundt. Kontakt os direkte på 70 25 90 08, hvis du vil høre mere om dette tilbud.

Hvilke tandsygdomme er de mest almindelige?

Tandkødsbetændelse og paradentose hører til blandt de hyppigst forekommende sygdomme hos hunde og katte. Hvis du ikke børster tænder på din hund eller kat, eller på anden måde sørger for at tænder og tandkød plejes, kan der hurtigt opstå tandkødsbetændelse og dårlig ånde.

Undersøgelser viser at 80% af 3 årige hunde og katte lider af tandkødsbetændelse og begyndende paradentose. De små hunderacer, der vejer mindre end 10 kg som voksne, er ekstra udsatte for paradentose. Hos disse hunderacer er sygdommen ofte arvelig.

Læs mere: Hvad er paradentose?

360° tandrøntgen giver kvalitetsbilleder og en kortere bedøvelse

Tandproblemer kræver en dybdegående tandrens under tandkødsranden, tandbehandling og polering. Vi har derfor indrettet et stort tandrum, med det nyeste tandudstyr, af samme type, som bruges af din egen tandlæge. Det er således udstyr som er godkendt til mennesker. Der skal nemlig kunne tilbyde det bedste, når det er familiemedlemmer vi har på besøg. Vi er derfor også den første danske dyreklinik der har et 360° tandrøntgen, hvilket giver røntgenbilleder af topkvalitet, samt sikrer dit kæledyr en meget kortere bedøvelse, end hvis der bruges traditionelt røntgenudstyr.

Læs mere: Priser på tandbehandling og tandrens

En god oplevelse for dit kæledyr

Vores bedøvelse er altid en meget mild, racespecifik bedøvelse med ilt, varme og ekstra overvågning. Ved tandudtræk eller anden tandbehandling gives også en lokalbedøvelse, dvs. stærkt smertestillende medicin, som når du selv er ved tandlægen. Vi sikrer at smerten ikke engang får lov til at opstå, men bliver blokket inden vi går i gang med tandarbejdet. På den måde vil din bedste ven være helt smertedækket og ikke føle smerter, hvis der f.eks. skal fjernes en eller flere tænder. Efter behandlingen er din hund eller kat også smertedækket og vi vil udvælge det smertestillende medicin der passer bedst til det individuelle behov.

Vores bedøvelse er mild og dyrene vågner derfor meget hurtigt efter deres tandbehandling. Der går ofte kun 5-10 minutter, før vores tandpatienter er vågne. Den milde form for narkose er især vigtigt for de mange, helt små hunderacer som ofte besøger os på klinikken, f.eks. yorkshire terrier, chihuahua, pomeraner, coton de tulear, bichon havanais, bolognese, malteser, lhasa apso, cavalier king charles spaniel, shih tzu, bichon frise og puddel. Den milde narkose spiller også en utrolig stor rolle ved bedøvelse af brachycephale, fladsnudede racer, som f.eks. fransk bulldog, boston terrier, king charles spaniel og tibetansk spaniel. Vi behandler også racekatte, som f.eks. maine coon, norsk skovkat, perser og british shorthair.

Læs mere: Bedøvelse af dit kæledyr
Læs mere: Priser på tandbehandling og tandrens
Læs mere: Hvad er paradentose?

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller Bestil tid online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

×
Menu
Ring op
Bestil tid