Skip to main content
FLYREJSE MED DIN HUND

Flyrejse med din hund

Der er ingen hund der nyder at flyve og du bør derfor kun medtage din hund, hvis du mener at den har det bedre hos dig end ved en god hundesitter.

Da store hunde skal transporteres som last (cargo), bør din store hund ikke udsættes for en flyrejse, med mindre at din rejse varer mere end 4 uger. Mindre hunde, under 6 kg, kan ofte medtages i flyets kabine sammen med ejeren. Hvis din lille hund er glad for at flyve, er det OK at tage den med på kortere ture på f.eks. 14 dage.

Det er vigtigt at din hund er sundhedschecket før flyrejsen, idet din hund skal være så sund, så den kan fuldføre en flyrejse uden risiko. Hvis din hund er fladsnudet, ældre, hjertesyg, har vejrtrækningsproblemer eller er meget nervøs, bør din hund ikke flyve. Statistikker viser, at der er en væsentlig risiko for at fladsnudede hunderacer dør under en flytransport, og det er en risiko der skal tages alvorligt.

Vælg en flyrejse der flyver non-stop, så din hunds rejse bliver så kort og ukompliceret som mulig. Små hunde må medtages i en transportboks i flyets kabine. En sådan transportboks må ikke overskride den almindelige størrelse for håndbagage dvs. ca. 55 x 40 x 20 cm og skal indeholde en bund der kan suge evt. urindryp under rejsen. Boksen skal have denne størrelse, fordi den skal kunne stå under flysædet under hele flyveturen.

Det er vigtigt at bestille rejsen i god tid, da der kun må medtages et vist antal hunde i kabinen ved hver rejse. Det er heller ikke alle flyselskaber der tillader kæledyr i kabinen – dette bl.a. fordi de er bange for evt. allergiske reaktioner hos andre passagerer i kabinen.

Hvis du har en større hund, skal den transporteres i en speciel transportboks der er godkendt til flytransport. Dette krav stilles, fordi flyselskabet ønsker at beskytte din hund bedst muligt under rejsen. En godkendt transportboks er specielt stabil, vandfast og modstandsdygtig mod slag. Transportboksen må ikke have skarpe kanter, så din hund kan komme til skade, når boksen løftes eller skubbes rundt. Din hund skal kunne stå op, dreje sig og kunne strække sig i boksen, når den ligger ned.

For at finde den rette størrelse skal du måle den absolutte højde af din hund og dertil lægge mindst 15 centimeter. Længden beregner du, ved at måle hvor lang din hund er, når den ligger ned. Der skal også være god lufttilførsel til transportboksen så transportboksen ikke bliver varm og fugtig og så flypersonalet kan føre tilsyn med din hund under hele rejsen. Hvis transporten tager mere end 6 timer, bør din hund have tilbudt vand under flyrejsen.

En sund og rask hund kan sagtens fastes op til et døgn, og det anbefales at undgå fodring under rejsen, da det kan være meget farligt, hvis din hund ikke er under opsyn og får et ildebefindende med opkast. Det er dog ønskeligt at din hund får tilbudt nogle gode godbidder ved flyets start og landing, idet trykket for ørerne kan mindskes hvis din hund synker et par gange i denne periode. Hvis du derfor støder på et serviceminded og hundeelskende flypersonale, kan du bede de tilsynsførende om at tilbyde din hund dine medbragte godbidder ved flyets start- og landing.

Køb transportboksen i god tid, så din hund har tid til at vænne sig til den. Læg nogle dejlige tæpper ind i transportboksen og stil den et rart og roligt sted i hjemmet. Luk din hund ind i transportboksen og beløn den med godbidder. Hvis hunden ligger trygt i boksen, skal du belønne den med et tyggeben, idet hunden da kan bruge tid inde i boksen. Når hunden er meget tryg, kan du lukke transportboksens låge i nogle minutter, så hunden kan vænne sig til en lukket boks. Du bør ikke lukke boksen helt, med mindre hunden er meget tryg ved boksen, idet det ellers kan ende med at hunden bliver forvirret og angst. Du må heller aldrig tvinge hunden ind i boksen, idet hunden så kan føle at boksen er en form for afstraffelse og derved vil blive meget stresset og nervøs over at være lukket inde.

Mange ejere overvejer at give deres hund lidt beroligende medicin før rejsen. Al form for medicin, bør dog kun gives i tæt samråd med vores dyrlæge, idet flyselskaber oplyser at beroligende medicin påvirker hunden meget mere, når hunden er oppe at flyve. Lufthansa har mistanke om at hunde påvirkes 3-4 gange mere af beroligende medicin, sammenlignet med samme dosis på jorden. Denne virkning er endnu ikke dokumenteret, men det er værd at vide, at man skal være meget forsigtig, hvis man ønsker at give hunden beroligende medicin. Det kan dog anbefales at give hunden et middel mod transportsyge, så den ikke får kvalme under flyrejsen.

Du bør lægge et sugende underlag i bunden af transportboksen, herover et tykt blødt tæppe der lugter af dig. Når din hund ligger stille, vil den hurtigere afkøles og det er derfor vigtigt at din hund har et tæppe den kan putte sig i. Du kan også lægge et stykke yndlingslegetøj ind til hunden, men lad være med at give hunden mere med, idet hunden skal have så meget plads som muligt. Din hund bør fastes 6 timer før flyafgangen, og luftes ordentligt, så den ikke bliver transportsyg eller skal defækere under rejsen.

Tilbyd din hund et lille stykke glukose (druesukker eller dextrose) og tempereret vand før afgangen og luft den en ekstra gang lige før check-in, så den bedre kan holde sig på turen. Du kan bede de tilsynsførende om at tilbyde hunden dine medbragte godbidder ved flyets start- og landing. Transportboksen bør dog under alle omstændigheder have et sugende underlag af f.eks. cellestof eller andet sugende materiale. Babybleer er ikke egnede, idet de ikke giver den ønskede sugeevne.

Det kan godt betale sig at undersøge transportmulighederne for din hund, før du bestiller din flybillet. Det anbefales at du ringer til forskellige flyselskaber og stiller alle relevante og også gerne kritiske spørgsmål, idet du herved kan finde det flyselskab der kan give din hund den bedste og mest sikre rejse. Det er typisk at vestlige flyselskaber fra lande med tradition for hunde, har bedre forhold og et bedre tilsyn, end flyselskaber fra lande, hvor hunde ikke altid holdes som kæledyr. Førerhunde har en speciel status og rejser altid gratis.

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

×
Menu
Ring op
Bestil tid