Skip to main content
ET GODT BESØG HOS DYRLÆGEN

Et godt besøg hos dyrlægen

Enhver katteejer ved at det kan være et større problem at skulle transportere sin kat frem og tilbage fra dyreklinikken. Herunder er der 4 gode og nyttige råd til hvordan du på bedst mulig måde transporterer din kat til dyrlægen:

1. Forstå din kats adfærd

Katte er vanedyr og meget afhængige af deres hjemmemiljø. Derfor reagerer de fleste katte på at blive fjernet fra deres vante omgivelser. Respekter din kats behov for tilvænning af nye situationer og forskellige miljøer. Som ejer skal du forholde dig roligt, da stress og frustrationer kun påvirker din kat i en mere negativ retning. Beløn gerne din kat med godbidder eller legetøj for at gøre situationen positiv.

2. Køb af transportkasse

Transportkasser til katte kan købes i de fleste kæledyrsforretninger. Transportkasser med låg i toppen er den mest optimale løsning, når det drejer sig om køb af transportkasse til din kat. Køb en god kvalitet, da vi desværre har set at billige kattekasser går i stykker under transporten i bil, bus og på klinikken.

3. Væn katten til transportkassen

Placer transportkassen i hjemmet og lad den stå åbent. Tag eventuelt frontlågen af, mens du træner din kat i tilvænning af kassen. Lågen må aldrig kunne smække i, mens din kat er inden i kassen. Gør transportkassen hyggelige med et hjemligt tæppe, din kats legetøj, foder og brug eventuelt Cat nip og Feliway anti-stress spray. Beløn med ekstra lækre godbidder, når din kat tager kontakt, går ind i eller lægger sig i kassen.
Husk at Feliway spray skal have lov til at dampe af i 5-10 minutter, før katten får lov til at lugte til det, ligesom selv spray-lyden kan skræmme visse katte. På den måde er lugten rarest og får katten til at slappe af.

4. Selve transporten

Transporten frem og tilbage til os på dyreklinikken skal foregå roligt og uden stress. Det er meget vigtigt at din kat er vænnet til kassen inden, så den føler sig tryg under kørslen. Sørg for at vænne din kat til bilkørsel. Sprøjt Feliway spray på et håndklæde 10 minutter før afgang og læg det over transportkassen under kørslen. Dette kan hjælpe din kat med at falde til ro og fjerne en del af den stress, der kan opstå under transporten. Lad håndklædet være over transportkassen under opholdet hos os. Er der flere katte i husholdet er det en god ide at vente i 12-24 timer med at lukke dem sammen igen. Væn dine katte til hinandens lugt ved at bytte rundt på tæpper og legetøj.

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.


×
Menu
Ring op
Bestil tid