• Tandbørstning hos hunde

Hvordan børster jeg tænder på min hund?

Du kan forebygge tandkødsbetændelse og paradentose ved at børste tænder på din hund. Jo før problemer opdages jo nemmere er de at behandle. Vi tilbyder dig derfor et GRATIS tandeftersyn af din hund. Ring på 70 25 90 08 for at booke en tid.

Hvad er plak og tandsten?

Den bakteriebelægning der dannes i munden, dvs. på tænder og tandkød, kaldes plak. Plak udvikler sig til tandsten indenfor ca. 48 timer. Plak starter således som bløde belægninger, men vil herefter udvikle sig til hårde belægninger.

De bløde plak-belægninger kan du fjerne ved at børste tænder på din hund, eller hvis din hund selv fjerner dem ved at være god til at gnave i tyggeben. Det er dog slet ikke alle hunde der er lige gode til at bruge tyggeben, endsige gider at bruge tyggeben. Og det er her, at det er vigtigt at du er opmærksom på din hunds mund og tænder.

Hvad er paradentose?

Hvis din hund vedbliver med at have plak på tænder og tandkød, og der dannes tandsten, vil de fibre, der holder tandkødet fast på tanden langsomt nedbrydes. Efterhånden vil knoglen omkring tanden langsomt forsvinde, så tanden kan ende med at blive løs. Denne form for nedbrydning kaldes paradentose og tilstanden rammer især mindre hunderacer, idet de desværre ofte er genetisk disponerede for at få paradentose. Hos mennesker kan paradentose også være arveligt, men skyldes langt oftere mangelfuld tandpleje. God tandhygiejne er således vigtig, for både hunde og mennesker.

Hvis der er brug for tandbørstning af din hund, skal det således ske hver dag, eller mindst hver 2. dag, dvs. indenfor 48 timer. På den måde når du at bryde den onde cirkel.

Viden om hundens tænder

Hos hunde er hjørnetænderne store, krumme og spidse, mens 4 af kindtænderne er udviklet som de karakteristiske rovtænder. Vi ser at mange tandproblemer udvikler sig omkring disse specialtænder og det er disse tænder du bør have ekstra fokus på, når du børster tænder på din hund.

Du kan starte tandbørstning, så snart din hund har gennemgået en tandbehandling hos os. Du må ikke starte med tandbørstning, hvis dit kæledyr har ubehandlet paradentose, løse tænder eller tandkødsbetændelse. Dette er meget smertefuldt for dit kæledyr og kan i værste tilfælde give aggression og bid-skader, fordi smerterne er ubehagelige for din hund. Du kan ikke børste en alvorlige tandsygdom væk – det kræver en professionel startbehandling, så du kan videreføre den forebygende tandpleje i hjemmet.

Vi hjælper dig gerne

Vi rådgiver dig gerne vedr. tandbørstning, og som kunde på Frederiksberg Dyreklinik & Spa, kan du booke gratis undervisning i tandbørstning på dit kæledyr. Begyndertandpleje og håndteringstræning hos hvalpe, bør starte, så snart du får din hvalp hjem. Kontakt os gerne, hvis du ønsker at få hjælp til at børste tænder på din hvalp.

Læs mere: Priser på tandbehandling
Læs mere: Hvad er paradentose?

Hvis du har spørgsmål eller vil bestille tid 

Du er altid velkommen til at bestille en tid online eller ringe til os, hvis du har spørgsmål. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.

Frederiksberg Dyreklinik & Spa

Nordre Fasanvej 74
2000 Frederiksberg
Tlf: 70 25 90 08
CVR nummer: 33167652

Åbningstider

Mandag 08.00 - 19.00
Tirsdag  08.00 - 19.00
Onsdag  08.00 - 19.00
Torsdag 08.00 - 19.00
Fredag   08.00 - 16.00


SKADESTUE EFTER AFTALE

Besøg os

2 timers GRATIS parkering foran klinikken*

METRO M1
METRO M2
METRO M3 Cityringen

BUS Nr. 30 – 73 – 74 – 4A

TAXA

* Husk at registrere din bil i en parkerings-app

FIND VEJ

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Bestil tid