Skip to main content
TANDRENS / 360° TANDRØNTGEN AF ALLE TÆNDER

360° panorama-tandrøntgen med nyeste teknologi

På Frederiksberg Dyreklinik, kan vi som Danmarks første dyreklinik tilbyde vores patienter 360° panorama-tandrøntgen.

Hvad er et 360° panorama-tandrøntgen?

Et panorama-tandrøntgen er ét samlet 360° røntgenbillede, der giver et overblik over alle tænderne på én gang. Dette ved at tage ét 360° røntgenfoto i én kontinuerlig optagelse. Under optagelsen, roteres røntgenapparatet omkring kæledyrets hoved, for at opnå 360 forskellige billeder på kort tid. Scannings-softwaren indsamler herefter alle data, som herefter kan vises på vores skærm, drejes og bearbejdes med vores specialiserede software. Herefter vil vores dyrlæge analysere dit kæledyrs røntgenbillede, mens vores veluddannede personale starter på den dybdegående tandrens. Hvis der er tegn på tandsygdom, kan vi herefter straks gå i gang med behandlingen.

Foto: Et panoramarøntgen kræver en meget kortere bedøvelse for dit kæledyr.

Hvorfor er et tandrøntgen vigtig?

Hos humane tandlæger kan patienten fortælle om der er tandsmerter og hvor evt. tandsmerter stammer fra. Det kan hunde og katte ikke. Det anbefales derfor altid at tage en såkaldt “fullmouth røntgen” eller en “fuldstatus” røntgenundersøgelse af dit kæledyr, hvis der er mistanke om tandsmerter eller tandsygdom, som f.eks. paradentose, knækkede tænder eller tandresorptioner.

Billede 1: 360° røntgenbillede af klinikhunden Cleo. Vi er selvfølgelig trygge ved at lægge vores egne dyr i bedøvelse og bruge klinikkens panorama-røntgen til vores kære. Cleo var derfor den første hund på klinikken der skulle have checket alle sine tænder med den nye teknologi.

Panorama-tandrøntgen giver større sikkerhed for dit kæledyr

Ved brug af et almindeligt tandrøntgenapparat skal der tages 8-20 standard røntgenbilleder af hele mundhulen, for at lave en komplet vurdering af alle tændernes sundhed hos dit kæledyr. En fuldstatus røntgenundersøgelse udføres ved at putte røntgenplader ind i munden, én efter én. Dette varer typisk 20-40 minutter. I denne tid skal din hund eller kat være bedøvet. Det er først herefter at en udvidet tandrens kan påbegyndes. Ved brug af panoramarøntgen vil undersøgelsen kun tage kort tid.

Undersøgelser har vist at panoramarøntgen er bedre på flere områder:

  • Kortere bedøvelse: Det tager kort tid at tage et panoramarøntgen. Ved at bruge panoramarøntgen udsættes din hund og kat altså ikke for 20-40 minutters unødig bedøvelse.
  • Mindre røntgenstråling og højere kvalitet: Vores røntgenapparat screener vævet før der tages røntgenbiller, det betyder at der altid kontrolleres for at billedet får den bedste billedkvalitet og at der bruges så lidt røntgenstråling som muligt.
  • Mindre ubehag: Panoramarøntgen er en system, hvor røntgenapparatet kører rundt om patientens hoved og hvor der ikke lægges røntgenplader, ledninger eller andre ting ind i munden. Dette er en stor fordel for alle kæledyr, men især små hunderacer, katte og kortsnudede hunderacer, da de har meget lidt plads i munden. Hos fladsnudede patienter er der en tendens til forøgede reflekser/ opkastfornemmelse ved behandling i mund og svælg og her kan et panoramarøntgen give en behagelig optagelse, hvor filmen ikke placeres inde i munden.

Hvornår kan det være en god ide at bestille tid til et 360° panorama-røntgen?

  • I forbindelse med en tandrens og tandbehandling, for at identificere skjult, smertefuld tandsygdom.
  • Identificering og lokalisering af rodbetændelse ved paradontose / parodontose hos hunde.
  • Identificering og lokalisering smertefulde knækkede tænder, f.eks. rodstumper eller efterladte rodspidser.
  • Identificering og lokalisering af smertefulde tandresorptioner hos katte (TR).
  • Identificering og lokalisering af tandcyster i knoglevævet.
  • Screening ved manglende frembrud af tænder.

Læs mere: Bedøvelse af dit kæledyr
Læs mere: Priser på tandbehandling og tandrens
Læs mere: Hvad er paradentose?

Har du spørgsmål til ovenstående eller ønsker du at bestille tid, så ring på 70 25 90 08 eller bestil online. Du kan træffe os på alle hverdage. Tidsbestilling er nødvendig.


×
Menu
Ring op
Bestil tid