Tilbage til vetgruppen.dk – Akut brug for hjælp? Ring 58 85 54 99

Ormeundersøgelse – når du køber eller sælger hest

Hvornår skal min hest have ormekur?

Der findes mange forskellige slags indvoldsorm i hesteholdet – og der er resistens blandt hestenes indvoldsorm i Danmark. Det er derfor vigtigt at der bliver givet den rigtige ormekur.

Vores anbefalinger til ormestrategi bliver målrettet dit hestehold på baggrund af de undersøgelser vi sammen bliver enige om. Det er vigtigt at tilpasse ormekuren til hvilke indvoldsorm og hvilke aldersgrupper af heste, der er i dit hestehold.

Når du tager en afføringsprøve er det vigtigt at hestepæren er frisk (dvs, varm), at du samler den op fra midten af dyngen og at den kommer i en lufttæt pose uden for meget luft i. Prøven afleveres på klinikken om formiddagen sammen med hesten(es) navn og ejerens telefonnummer.

Hvis du ikke aftaler andet laver vi kun en ægtælling.

Føl under 1 år bør behandles 3 gange i løbet af deres første leveår. Hvis du indgår aftale om vores følpakke får du en undersøgelse af føllet umiddelbart efter folingen, 3 ormekure til føllet og de nødvendige ormeundersøgelser, der kan afgøre hvilken ormekur der er den rigtige for dit føl.

For heste over 1 år anbefaler vi at du får lavet en ægtælling om foråret for at finde ud af hvilke heste, der udskiller æg. Det gør vi for at undgå at de smitter foldene og dermed de andre heste i løbet af sommeren. Vi anbefaler også at der undersøges for orm om efteråret for at se hvilke heste, der har optaget indvoldsorm på folden i løbet af året. Om efteråret kan det være relevant at dyrke for blodorm eller teste for bændelorm. Det bør du overveje hvis din hest har perioder med diarre eller uspecifik kolik.

For større hestehold tilbyder vi en ORMEPAKKE hvor vi står for overvågning af ormebyrde og ormemiddelresistens.

Skema til udfyldelse vedr. prøver

  1. Klik på billede og print skema
  2. Udfyld skema og medbring sammen med ormeprøve
Gørlev dyreklinik
Ulstrupvej 21
4281 Gørlev
Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

Følg os
Find Vej

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv