Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • ARTITEC

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

ARTITEC – LEDBEHANDLING AF LEDSKADER

UNDERSØGELSE DOKUMENTERER EFFEKTEN AF KOSTTILSKUD TIL LEDSKADER

I forbindelse med halthedsudredninger og behandlinger bliver vi tit spurgt om der er noget man selv kan gøre for at holde hesten rengående, når hesten har pådraget sig en ledskade, eller lider at let slidgigt.
 
Og indtil nu har vi i sandhedens tjeneste været nødt til at sige, at der endnu ikke fandtes gode, solide videnskabelige undersøgelser, der kunne dokumentere at kosttilskudene rent faktisk virker. Indtil nu…
 
For nu foreligger der en god videnskabelig undersøgelse fra Belgien, der dokumenterer effekten af to kosttilskud på heste, der eksperimentelt er blevet påført en ledskade.

SÅDAN FOREGIK TESTEN AF PRÆPARATERNE TIL LEDSKADER

De to kosttilskud der er tale om er Cavalor ArtiTec og et Collagen-ekstrakt, og deres effekt blev sammenlignet med Metacam og et Placebo-præparat.
 
Metacam er et non-steroidt, antiinflammatorisk præparat, der virker smertestillende og mindsker hævelser.
 
Hestene i to af  forsøgsgrupperne startede på Cavalor ArtiTec og Collagen-ekstraktet hhv. 4 og 8 uger inde i  forsøget.
 
Resultatet viste en betydelig reduktion af inflammationsresponset i forsøgsgrupperne behandlet med Metacam, Cavalor ArtiTec og Collagen-hydrolysat, reduktionen var størst i Metacam-gruppen, men i relation til Placebo-gruppen, så er der tale om en væsentlig effekt af både Cavalor ArtiTec og Collagen hydrolysatet.

HVORFOR VIRKER ARTITEC?

Hvis man skal kritisere undersøgelsen, så finder vi det problematisk at man vælger at undersøge et præparat, Cavalor ArtiTec, der indeholder både glycosamin, condroitin, MSM, boswell-syre, ananas-ekstrakt, glutamin og hyaluron-syre.
 
Det er derfor ikke muligt at sige præcis hvilken af disse ingredienser der er ansvarlig for produktets effekt, men dertil kan man jo indvende at det er ligemeget, bare det virker.
 
Da vi nu, endelig, har fundet et kosttilskud, hvis effekt er veldokumenteret, har vi besluttet at forhandle Cavalor ArtiTec. Vores anbefaling angår altså Cavalor, men principielt vil et hvilket som helst kosttilskud, der indeholder de nævnte ingredienser, have den samme effekt.
 
Vi anbefaler præparatet i forbindelse med diagnosticerede halthedslidelser lokaliseret til et eller flere led.
 
Det kan være
  • kodeledsforvridninger
  • overbelastning
  • ledbåndsskader samt
  • slidgigt-lidelser.

En dunk med 2 l koster 1529 kr incl. moms

HVORDAN BEHANDLER MAN EN HEST MED LEDSKADER?

En hest på 500 kg skal have 45 ml 2 x dagl. eller 30 ml 3 x dagl. under hård belastning og

30 ml 2 x dagl. til vedligeholdsbehandling.

En dunk med 2 l giver således 22 dages intensiv behandling eller 33 dages vedligeholdelses-behandling.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail