Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • HESTEFYS, MASSAGE OG LASER

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

HESTEFYSIOTERAPI, HESTEMASSAGE OG LASERTERAPI

Vi tilbyder hestefysioterapi og hestemassage til din hest i forbindelse med genoptræning efter skade, stive/ømme muskler eller nedsat funktion i hestens led.

Nedsat funktion af led, muskelspændinger og evt. arvæv besværliggør bevægelse, smidighed og udvikling af ny muskulatur. På sigt kan hesten blive asymmetrisk at se på i bevægeapparatet, men også funktionelt. 

Fysioterapi til din hest indeholder bløddelsbehandling (massage) af muskler, ledmobiliseringer/manipulationer og instruktion i fremtidig træning i samråd med dyrlægen, hvis det er efter et skadesforløb. 

Fysioterapi kan også anvendes forebyggende evt. inden konkurrence eller for at give hesten større velvære.

HESTEFYSIOTERAPI KAN VÆRE GAVNLIG VED:

  • Muskelspændinger
  • Bevægelsesindskrænkning
  • Langvarige hævelser/galle
  • Modstand, tøven, og svagheder i ridning
  • Efter skade, hvor den ikke længere er akut
  • Optimerer ydeevnen ved stævner

HVORDAN FOREGÅR HESTEFYSIOTERAPI INKL EVT LASERTERAPI?

Først og fremmest vil vores fysioterapeut gerne se hesten bevæge sig. Det gør hun for at spotte eventuelle stivheder eller skævheder og for at undersøge hestens bevægemønster.

Herefter laver fysioterapeuten en grundig undersøgelse af hestens muskler og led og behandler hesten med massage og led-mobilisering/manipulationer. Er der muskler der er specielt spændte tager fysioterapeuten vores laser i brug, som hjælper med at løsne ømme og spændte muskler. Ud over dette kan fysioterapeuten give ejeren træningstips, tjekke udstyr og vise hvilke strækøvelser, der vil gavne hesten.

Vores hestefysioterapeut er også humanfysioterapeut og varetager derfor også genoptræning af ryttere efter traume/skade eller hvis man har behov for funktionsmæssigt at dygtiggøre sig som rytter.

HESTEFYSIOTERAPI ELLER DYRLÆGE?

I bestræbelserne på at opnå optimal sundhed for hesten, samarbejder vores hestefysioterapeut tæt med vores dyrlæger.

Du kan komme ud for at en dyrlæge anbefaler fysioterapi og laser som en del af et genoptræningsprogram eller efter en større operation.

Du kan også bestille fysioterapi selvom din hest ikke fejler noget og så vil vores fysioterapeut tale med vores dyrlæger, hvis hun finder noget, der ikke er, som det burde være.

Fysioterapi kan ikke erstatte dyrlægens arbejde. – Men kan bruges i forlængelse af dyrlægebehandlingen, og fysioterapi kan stå alene, hvor dyrlægebehandling ikke er påkrævet.

Vores fysioterapeut er selvfølgelig forsikret på samme måde som vores dyrlæger.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail