Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • INDVOLDSORM OG ORMEKUR

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

INSEMINATION

Insemination bruges ved ifoling af hopper, som man af en ene eller anden grund ikke ønsker at sende på stutteri.

Forudsætningen for at en insemination skal lykkes er at man ved præcis hvor i cyklus hoppen befinder sig. Derfor vil man normalt være nødt til at lave en eller to follikelundersøgelser, hvor hoppens status fastsættes. Ved follikelundersøgelse bruger vi ultralydsscanner til at undersøge hoppens livmoder og æggestokke for at finde det omtrentlige ægløsningstidspunkt. Hvis ejeren kender hoppen og har pålidelige brunstobservationer kan man fra tid til anden springe follikelundersøgelserne over. Ved insemination med kølesæd skal hoppen insemineres indenfor 16-32 timer før ægløsning for at give den bedste chance for drægtighed. Ved insemination med frostsæd skal man være endnu mere præcis, hvilket kræver undersøgelse af hoppen 4 gange dagligt. Derfor laver vi ikke frostsædsinsemination, men henviser til dygtige kolleger med klinikfaciliteter. Hvis man har en hoppe, der er nem at ifole, altså som kommer nemt ifol, så kan det økonomisk set komme ud på ét om man kører hoppen på stutteri eller om man får den insemineret hjemme. Hvis hoppen af den ene eller anden  grund er vanskelig at ifole, så vil det oftest være en dyrere løsning af få den insemineret hjemme.

Vi tilbyder ikke pakkeløsninger, hvor follikelkontrol, insemination og drægtighedsscanning indgår, da prisfastsættelsen så vil betinge at ejere af “nemme” hopper kommer til at betale relativt for meget for pakken, mens ejere af “vanskelige” hopper kommer til at betale relativt for lidt for pakken. Vi tilbyder fair priser, men syntes at den endelige pris skal stå i rimeligt forhold til det arbejde , der er blevet udført.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail