Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • KNÆSKALSLÅSNING

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

KNÆSKALSLÅSNING / KNÆSKALSFASTHÆFTNING

KNÆSKALSLÅSNING

Heste kan stå op og sove. Det kan de, fordi de er i stand til at låse knæskallen fast over lårbensrullerne. Hesten har over knæet et plateau, hvor knæskallen har en hvileposition. De tre ledbånd og muskulaturen omkring knæet holder knæskallen på plads.
Når det går galt, og hesten står med bagbenet strakt bagud uden at kunne bruge det, er det typisk fordi muskulaturerne ikke er stærke nok.

INGEN GRUND TIL PANIK!

Det er ikke årsag til smerte, men kan give lidt panik hos hesten over, at benet ikke følger med. Vi ser det ofte på islændere, shetlændere og holstenere.

HVAD KAN DU GØRE NU OG HER?

Du kan med fordel forsøge at bakke hesten, eller prøve at øve et pres på knæskallen hvis muskulaturen er blød nok.

EN HEST DER GENTAGNE GANGE FÅR KNÆSKALSLÅSNING

Låsningen sker grundet et misforhold mellem styrken i de ligamenter, som holder knæskallen på plads. Det er altså et spørgsmål om korrekt træning! En god idé er at lade hesten gå i bakket terræn, hvor den kan få optrænet lårbensmuskulaturen.
Det kan også være en fordel at lægge en kilesko på hesten og træne den i tungt underlag, eller benytte sig at et pessoa longesystem så hesten kommer til at runde ryggen og arbejde ind under sig selv.

HVIS INTET ANDET HJÆLPER

Det er i sidste ende en mulighed at operere. Man kan gå ind og skære eller spalte det indvendige knæbånd. Ulempen er, at det giver en instabilitet hvilket kan give slidgigtforandringer på knæskallen.
I mildere tilfælde findes der medikamenter, som kan sprøjtes ind omkring det indvendige knæbånd.

KOMMENTARER

Sidder du inde med ubesvarede spørgsmål, så læs spørgsmål og svar her: Klik ind på facebook, hvis du vil læse alle spørgsmål og svar til emnet. Finder du ikke det svar du søger, kan du altid tilføje endnu et spørgsmål.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail