Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • KØB DEN RIGTIGE HEST

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

KØB DEN RIGTIGE HEST

Det vigtigste som køber er, at forholde sig til hesten. Er den sød og rar, og en hest man vil blive glad for? Hestens fysiske tilstand bør man lade dyrlægen om at vurdere. Der er rigtig mange ting man skal holde øje med og forholde sig til.

DET KAN VÆRE VANSKELIGT SOM DYRLÆGE AT RÅDGIVE EN KØBER

Der vil ved en handelsundersøgelse i gennemsnit typisk være 3-4 bemærkninger på en hest ved den kliniske undersøgelse alene. Det kan være svært for køber at forkolde sig til, men man skal tænke på, at der findes en hest til enhver rytter. Når man køber hest er det væsentligt at have gjort op med sig selv, hvilke ambitioner man har for hesten. Der skal nemlig under handelsundersøgelsen vurderes, om hesten formodes at kunne holde til den påtænkte anvendelse.

SØG VEJLEDNING

Det kan være en idé at søge hjælp og vejledning hos undervisere og folk omkring dig. De kender dig, og kan hjælpe til at afklare hvilket behov du har, og derved hvilke kriterier hesten skal opfylde.

SELVE HANDELSUNDERSØGELSEN

Inden du bestiller handelsundersøgelsen, skal du have afgjort hvor dybdegående den skal være. Skal der foretages en klinisk undersøgelse? Skal hesten ses af dyrlægen under rytter? Skal der også tages røntgenbilleder? Der er mange divergerende meninger om, hvordan handelsundersøgelsen gribes bedst an.

HANDELSUNDERSØGELSEN AFSLØRER MEGET

Står man med en hest der klinisk er helt i orden, også under ridning, bør man overveje om det er nødvendigt med den helt store pakke røntgenbilleder med hals og ryg. Der findes mange heste som ved røntgen får afsløret tætsiddende torntappe. Dog er det de fleste der fungerer problemfrit under ridning. Der er således ofte en dårlig sammenhæng mellem røntgen og funktionalitet.
Er det en hest som købes med henblik på videresalg, er det en anden sag. Her anbefales det at tage det hele med, så man ikke står med en salgsklar hest, som ikke kan holde sin værdi grundet ubehagelige overraskelser på røntgen.

RIDEPRØVEN ER EN GOD INDIKATOR

Der bliver ikke ret tit efterspurgt en rideprøve af hesten. Det er ellers her dyrlægen har de bedste chancer for at vurdere, om hesten potentielt vil få problemer med eksempelvis ryggen. En stor del af de rygskader vi ser ved heste kan ikke ses på røntgen. Disse skader vil en rideprøve afsløre. Samtidig kan dyrlægen bedre vurdere, om det er en hest der rent sundhedsmæssigt matcher købers behov.

Sammenspillet med forsikringsselskabet.

Påtænker du at hesten skal forsikres? Når du har fået foretaget en handelsundersøgelse, hvadenten der kun er tale om en klinisk undersøgelse, eller om du har fået foretaget røntgen og andre supplerende undersøgelser, så vil du fra tid til anden kunne opleve at forsikringsselskabet ikke er enig i den vurdering, som den undersøgende dyrlæge har lavet, og selskabet tilføjer et forsikringsmæssigt forbehold. Hvis du vil undgå dette, så bør du foreligge handelsundersøgelsesattesterne for forsikringsselskabet INDEN du køber hesten og tager den med hjem. På den måde kan du spare dig selv for en masse besvær og ærgrelser.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail