Skip to main content
Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • SÅDAN BEHANDLES SÅR

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

GODE RÅD TIL SÅRBEHANDLING

Se efter at hesten ikke stå og pulsbløder. Derefter skal I overveje, om det er noget der skal syes. Er I i tvivl om såret skal syes, bør dyrlægen kontaktes. Mens I venter på dyrlægen, er den eneste behandling I skal foretage jer, at skylle med rent koldt vand og lægge kompresforbinding. Det vil begrænse blodtab og beskytte såret mod forurening udefra. 

KRÆVER SÅRET IKKE DYRLÆGEHJÆLP

Hvis I vurderer at såret ikke har behov for at blive tilset af en dyrlæge, kan I selv lave førstehjælp.
Skyl med rent koldt vand, og vask med et klorhexidinholdigt præparat. Skyl efter med rigeligt rent vand, og drys eventuelt med klorhexidin sårpudder.
Afhængig af sårets placering kan du lægge en forbinding, eventuelt med brug af et hygiejnebind til at suge væske og blod.

HVILKE SÅR SKAL DU VÆRE SÆRLIGT OPMÆRKSOM PÅ?

Sår der sidder i nærheden af led eller seneskeder skal tjekkes grundigt. Eksempelvis sår ved koden eller kodebøjningen, hasen, knæled på for-og bagben og lignende.
Nogle sår danner for meget arvæv. Det kan blive blomkålslignende, og bule ud over kanten af selve såret. Oplever man det, kan man vaske såret med en opløsning af blå biotex, hvor enzymerne får arvævet til at trække sig sammen og får lettere ved at hele

HÆVER HESTEN VOLDSOMT OP

Hævelse er ikke nødvendigvis et tegn på infektion, men kan blot være en blodansamling under huden. Bliver hesten dog samtidig voldsomt halt og får feber, bør man ringe til dyrlægen!

SPØRGSMÅL OG SVAR

Klik ind på facebook og se kommentarer under filmen.

HAR DU SPØRGSMÅL?

×
Menu
SMS
Ring op
Mail