Tilbage til vetgruppen.dk
+45 2217 7778
  • SÅRBEHANDLING

    HESTEHOSPITAL I ÅRHUS, HERNING OG VENDSYSSEL

SÅRBEHANDLING

Det væsentligste i den indledende sårbehandling er sårdiagnosen, altså hvilke strukturer er involveret, bløder det livstruende og er det her noget vi kan klare i stalden, eller skal hesten indlægges på et af vores hestehospitaler. Meget ofte er blødningen mere eller mindre standset når vi når frem, fordi ejeren har skyllet såret med koldt vand i længere tid. Overfladiske skrammer og små sår renses og forbindes evt., vi sikrer os at hesten er beskyttet mod stivkrampe, og behandler i øvrigt efter behov.

Større sår vurderes med henblik på om de kan syes til umiddelbar heling, eller om såret blot skal bandageres og hele stille og roligt. Meget ofte vil vi forsøge at sy større sår, også selvom de ikke umiddelbart kan hele, for at gøre det resulterende sår, der så skal hele af sig selv, så lille som muligt, og dermed afkorte helingstiden. Sår der skal syes må helst ikke være mere end 6 timer gamle, og man bør ikke smøre salver eller sårpudder på såret inden vi har tilset såret.

Dybere, betændte og åbne sår, som man oftest finder på heste, der går på fold uden døgnovervågning, kan oftest med succes behandles med varmt sæbevand den første uges tid, her er desinficerende sæber som f.eks. Mediscrub, klart at foretrække fremfor sæbespåner og brun sæbe.

Ved gamle sår med forøget arvævsdannelse og hvor såret ikke er lokaliseret til et særligt følsomt område, dvs.lednært eller øjenomgivelser, vil man i reglen bortskære overskydende arvæv, og forbinde efter princippet om fysiologiske korrekt forbinding.

Dette kan være meget kostbart, så hvis du søger en billigere løsning til behandling af gamle sår med forøget arvævsdannelse, så kan du med fordel vaske og rense med en opløsning af Blå Biotex (1 spsk Blå Biotex til 1 ltr lunkent vand) i et par uger. Dette vil formindske/begrænse arvævsdannelsen, indtørre såret og trække det sammen. Det er vigtigt at man ikke skyller efter med rent vand, når man anvender Blå Biotex.

HAR DU SPØRGSMÅL?

TELEFONTID

Mandag 07.30  – 13.00
Tirsdag  07.30  – 13.00
Onsdag  07.30  – 13.00
Torsdag 07.30  – 13.00
Fredag   07.30  – 13.00

DØGNVAGT &  AKUT BEHANDLING

kontakt.horsedoc@vetgruppen.dk

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest.

© 2023 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
SMS
Ring op
Mail