Hvilke hunde gør ikke?

Der er mange overvejelser man skal gøre sig, inden man anskaffer en hund.

Alt for mange familier gør ikke deres research, inden de køber deres nye familiemedlem, og finder for sent ud af at hunden ikke passer ind i deres liv. Hos VET Gruppen har vi en stor viden om hvilke hunderacer, der egner sig til hvilke familier, og den viden vil vi dele ud af i dette indlæg

Inden du vælger din race

Før man overhovedet sætter sig fast på en race, skal man bl.a. se på, hvor meget plads man har til rådighed i sit hjem, overveje hvor ofte man er hjemme, og hvor lange ture man er villig til at gå. Det er dog ikke kun en selv man skal tænke på, når man vælger en hund. Bor man tæt, har man faktisk også pligt til at tænke på sine naboer.

Der er ikke noget, der kan starte en nabostrid som en gøende hund, og bor man i en lydt lejlighed, bør man derfor overveje en rolig hund, der ikke gør alt for meget.

Rolige hunderacer der sjældent gør

Alle hunde (bortset fra den lille afrikanske hunderace Basenji) gør, men nogle gør det markant mindre end andre. Når man bor i lejlighed, har man højst sandsynligt mindre plads, end hvis man bor i hus, og derfor kan man slå to fluer med ét smæk og vælge en hund, der både er lille og kendt for ikke at gø alt for meget. Hunde som cavalier king charles spaniel, italiensk mynde og coton de tulear er alle velegnede som familiehunde i små lejligheder og er kendetegnet ved at være forholdsvis stille.  

Træn din hund til ikke at gø

Lige meget hvilken hund man vælger, har træningen dog mindst lige så stor betydning som racen. Du kan selv gøre meget for, at din hund ikke gør. Gør din hund fordi den er alene hjemme, kan du prøve at lade radioen køre, når du går, så hunden ikke føler sig forladt. Gør hunden meget, når du er hjemme, kan du lære den en “ti stille” kommando og rose den, når den adlyder og lader være med at gø.

For at lære hunden at lade være med at gø af døren, fremmede, ting på gaden og så videre, må man først forstå, at hunden ikke gør det for at være irriterende; den gør det for at fortælle dig, at der er fare på færde.

Træning af hvalpe

Det er nemmest at begynde denne træning, mens hunden stadig er under et år. Fordelen ved at træne en hvalp er, at den ikke har nogle faste handlemønstre. Klikkertræning er en rigtig god løsning til uønsket gøen, da den er af positiv karakter, det vil sige den forstærker god adfærd. Undlad at råbe af din hund når den gør. Dette vil den sandsynligvis opfatte som at du også gør af døren. Du vil helst ikke forstærke den i, at der er noget farligt på den anden side.

Klikkertræning for bedre gø-vaner

  • Få fat i en klikker og noget godt fodder eller gode godbidder. Når din hund gør, så vent på at den stopper. Når den stopper, klikker du og giver en godbid. Pas på ikke at komme til at klikke mens hunden gør.
  • Næste skridt er, at din hund løber hen til døren når der kommer nogen, men ikke gør. Dette skal ligeledes roses, klikkes for, og fodres for. Igen er det vigtigt, ikke at give opmærksomhed og klik, hvis hunden begynder at gø.
  • Afvænning fra at få godbider når hunden ikke gør, kan være lige så hårdt som selve træningen. Trap meget langsomt ned, og erstat klik og godbidder med ros og kæl.

Elsk din hund, uanset om den gør af døren eller ej. Der er ingen grund til at skælde den ud, bare fordi den prøver at passe på dig og din familie.

Kontakt VETGRUPPEN Gruppen for mere information

Har du flere spørgsmål angående valg af hund, er du velkommen til at kontakte VETGRUPPENs klinikker  for en samtale om dine ønsker og behov.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelseundersøgelse af hest.

© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie- og privatlivspolitik

×
Menu