Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Kat i løbetid – Gode råd

Løbetid hos katte kaldes også brunst, og beskriver den periode i hunkattens liv, hvor hun er klar til at blive befrugtet af en hankat. Katte bliver kønsmodne allerede når de er omkring 6-8 måneder gamle, og herefter kommer de jævnligt i løbetid, ca. hver 22. dag. Har man en ikke-steriliseret kat, er løbetid altså noget man ofte må døje med, og her kommer vi hos VET Gruppen derfor med vores bedste tips og tricks til, hvordan man håndterer en kat i løbetid.  

Sådan agerer en kat i løbetid

En hunkat i løbetid kan være lidt af en prøvelse, både for kat og ejer. I løbeperioden ændrer katten adfærd, og du er ikke i tvivl, når perioden indtræffer. Sikre tegn på at katten er i løbetid er, at den bliver mere rastløs og højlydt. Hun miaver højere og mere end normalt, også om natten, hvilket ofte kan være til stor gene for ejere og naboer. Derudover bliver hun også utrolig kontaktsøgende og kælen og gnider sig gerne op og ned af dig eller væggen, eller indtager parringsstillingen med bagdelen i vejret og halen til siden.     

Er du klar til et kuld kattekillinger?

Løbeperioden er altså en frustrerende periode for dig som ejer, men også for katten, hvis hun ikke får mulighed for at parre sig med en hankat. Som katteejer skal du derfor tidligt i kattens liv tage stilling til, om du vil avle på katten, eller om det vil være bedre at få den steriliseret. Der er i forvejen for mange katte i Danmark, der lever under dårlige forhold, så du skal afgøre med dig selv, om du er klar til at tage dig af op til to kuld kattekillinger om året.    

Sådan undgår du generne fra en kat i løbetid

Er du ikke klar til at blive kattebedstemor eller -bedstefar og vil du gerne undgå at din kat hyler, er det en god idé at få foretaget en sterilisation af din kat hos en af VET Gruppens tre dyrlægeklinikker. Katten kommer kun ud af løbetiden, hvis den bliver parret eller ved medicinsk afbrydelse, altså sterilisation. Indgrebet foregår ved at æggestokke og livmoder fjernes gennem et snit i bughulen, hvorefter såret syes sammen igen. Efter indgrebet skal katten gå med en krave, så den ikke kradser i stingene.       

Kontakt os for information om sterilisation af kat

Vil du vide mere eller bestille tid til en sterilisation af din hunkat, er du velkommen til at kontakte VET Gruppen i dag. Vi har stor erfaring med dette indgreb, og lover at din hverdag og nattesøvn vil sætte stor pris på den permanente afbrydelse af løbetiden.

VETGRUPPEN

VET-GRUPPEN er en sammenslutning af dyrlæger i København, Kalundborg, Sorø, Birkerød og Odense. Vi består af 6 dyreklinikker, som alle arbejder sammen for at give dig og dit kæledyr den bedst mulige kundepleje.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Coronavirus
VETGRUPPEN’s klinikker er åbne som normalt, men måske er der lidt
ekstra ventetid, da medarbejdere kan være fraværende pga børnepasning.

Læs venligst nedenstående punkter vedr. besøg i VETGRUPPEN’s klinikker.

 1. VET-GRUPPEN er åben, og vi modtager gerne familiedyr, som ejerne
  vil have tilset. Kontakt os og aftal tid, hvis dit familiedyr har det dårligt.
 2. Vi opretholder konsultationer på helt raske dyr, men med begrænset
  kapacitet. Ring til os for at høre om det er vigtigt at få tilset dyret nu,
  eller om det kan vente.
 3. Kun en én person kan ledsage dyret ind i klinikken, og sundhedsstyrelsens
  regler for det offentlige rum indskærpes.
 4. Skulle man ønske at undgå indgang på klinikken, kan personalet hente
  dyret i bilen – eller efter aftale, tilse dyret i bilen.
 5. Vi udskriver fortsat recepter – for eksempel på flåt- og loppemidler.
  Kontakt klinikken om dette.

I øvrigt følges alle anvisninger fra myndighederne. For eksempel undgår
vi direkte kontakt, og bliver hjemme, hvis vi har symptomer på virussmitte.

Læs også mere om COVID-19 og familiedyr ved at klikke her.

 

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv