Akut brug for hjælp? Ring 81 81 89 81

Kat i løbetid – gode råd

Hvad skal jeg være opmærksom på når min kat er i løbetid?

Løbetid hos katte kaldes også brunst, og beskriver den periode i hunkattens liv, hvor hun er klar til at blive befrugtet af en hankat. Katte bliver kønsmodne allerede når de er omkring 6-8 måneder gamle, og herefter kommer de jævnligt i løbetid, ca. hver 22. dag. Har man en ikke-steriliseret kat, er løbetid altså noget man ofte må døje med, og her kommer vi hos VET Gruppen derfor med vores bedste tips og tricks til, hvordan man håndterer en kat i løbetid.  

Sådan agerer en kat i løbetid

En hunkat i løbetid kan være lidt af en prøvelse, både for kat og ejer. I løbeperioden ændrer katten adfærd, og du er ikke i tvivl, når perioden indtræffer. Sikre tegn på at katten er i løbetid er, at den bliver mere rastløs og højlydt. Hun miaver højere og mere end normalt, også om natten, hvilket ofte kan være til stor gene for ejere og naboer. Derudover bliver hun også utrolig kontaktsøgende og kælen og gnider sig gerne op og ned af dig eller væggen, eller indtager parringsstillingen med bagdelen i vejret og halen til siden.     

Er du klar til et kuld kattekillinger?

Løbeperioden er altså en frustrerende periode for dig som ejer, men også for katten, hvis hun ikke får mulighed for at parre sig med en hankat. Som katteejer skal du derfor tidligt i kattens liv tage stilling til, om du vil avle på katten, eller om det vil være bedre at få den steriliseret. Der er i forvejen for mange katte i Danmark, der lever under dårlige forhold, så du skal afgøre med dig selv, om du er klar til at tage dig af op til to kuld kattekillinger om året.    

Sådan undgår du generne fra en kat i løbetid

Er du ikke klar til at blive kattebedstemor eller -bedstefar og vil du gerne undgå at din kat hyler, er det en god idé at få foretaget en sterilisation af din kat hos en af VET Gruppens tre dyrlægeklinikker. Katten kommer kun ud af løbetiden, hvis den bliver parret eller ved medicinsk afbrydelse, altså sterilisation. Indgrebet foregår ved at æggestokke og livmoder fjernes gennem et snit i bughulen, hvorefter såret syes sammen igen. Efter indgrebet skal katten gå med en krave, så den ikke kradser i stingene.       

Kontakt os for information om sterilisation af kat

Vil du vide mere eller bestille tid til en sterilisation af din hunkat, er du velkommen til at kontakte VET Gruppen i dag. Vi har stor erfaring med dette indgreb, og lover at din hverdag og nattesøvn vil sætte stor pris på den permanente afbrydelse af løbetiden.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VETgruppen

VETgruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Skriv