Skip to main content

AVL OG HUNDEHVALPE

Skal din tæve have hvalpe eller har du en hanhund, der skal bruges i avl, så lad os hjælpe hele vejen.

Vi er førende inden for avlsgodkendelse. Vores øjendyrlæge Jens Knudsen laver omkring 1000 øjenlysninger årligt og vi har stor ekspertise inden for røntgenfotografering af HD, AD og OCD her laver vi over 600 årligt. Har din hund stamtavle så anbefales det, at den bliver undersøgt for arvelige sygdomme inden den bruges i avl. Det kan være HD, AD, OCD, øjenlidelser (Fx. PRA) eller sygdomme som kan vises via DNA-tests.

Når tæven er godkendt kan vi rådgive omkring det optimale parrings tidspunk ved en progesteron test og skedesvab. Vi kan også være behjælpelige med insemination.

Efter din tæve er blevet parret kan vi foretage en ultralydsscanning for at se om parringen har været en succes og der er hvalpe. Dette gøres typisk fra 23 dagen efter parring.

Lige inden tæven skal føde anbefaler vi, at få taget et røntgen billede for at fastslå antallet af hvalpe. Dette giver en stor tryghed under fødslen, da du ved hvor mange hvalpe, der forventes at komme.

Hvis fødslen bliver problematisk og ender i et kejsersnit, så er vi et super professionelt team med stor rutine i kejsersnit. Vi har kuvøse til hvalpene, hvor de får ilt og varme efter de er kommet til verden.

×
Menu
Ring op
Mail