ØJNE HUND

Vores dyrlæge Jens Knudsen er øjenpaneldyrlæge og derfor kan han udrede og opererer komplicerede øjenlidelser. Desuden laver han øjenundersøgelser for medfødte og arvelige øjensygdomme inden avl (ca. 1000 stk. årligt).

Øjenlysning:

Inden Jens kan lave en øjenlysning skal hunden have dryppet øjne med dråber, der får pupillerne til at udvide sig. Selve undersøgelsen fortages i et mørkt rum, hvor Jens ved hjælp af nogle specielle linser og en spaltelampe, der er et håndholdt mikroskop, kan se øjets anatomi.

Det er helt smertefrit og tager ca. 10-15 min. Når øjenlysningen er færdig fortæller Jens, hvad han har fundet ved sin øjenundersøgelse.

 
Øjensygdomme som påvises ved øjenlysning er bl.a. PRA, cataract, RD (Retinal Dysplasi), cornea dystrofi, PPM (persisterende pupilmembran),CEA,

PHTVL/PHPV mm.

Resultatet af øjenundersøgelsen bliver registreret på en øjenlysnings-attest (ECVO attest), som både ejer og DKK vil få en kopi af.

Gonioskopi:

Ved en gonioskopi undersøges øjets kammervinkel, da en forandring i denne kan give grøn stær (glaucom), som er forhøjet tryk i øjet. Visse racer bl.a. Samojede, Flatcoated retriever, Springer spaniel, Basset og Bouvier de Flandres er arveligt disponeret for problemer i øjets kammervinkel. Når øjet undersøges ses på kammervinklens bredde ICA om den er snæver eller lukket. Desuden vurderes de små fibre i kammevinklen, her ses på fibrenes udseende (PLA) og disse inddeles i mild, moderat og udtalt.

Det anbefales, at hunden får udført en gonioskopi hver 3. år, da kammervinklen med tiden forandres.

KØGE BUGT DYREKLINIK 

Tangmosevej 111
4600 Køge

Tlf.: 41 33 10 10
kontakt.koege@vetgruppen.dk

 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 09.00 – 17.00
Tirsdag  09.00 – 17.00
Onsdag  09.00 – 17.00
Torsdag 09.00 – 17.00
Fredag   09.00 – 17.00

Dyrlægens telefontid 08.00 - 09.00
Vi bevarer telefonen hele dagen og afholder konsultation efter tid.

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Mail