Tilbage til vetgruppen.dk
+45 62 51 11 05

Handelsesundersøgelse

Hos Langelands Dyreklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

Handelsundersøgelse af heste
 

En handelsundersøgelse er en stor begivenhed for både køber og sælger. Der er mange forventninger og drømme tilknyttet. Derudover kan der være mange penge involveret. Vi har stor erfaring med handelseundersøgelse

En handelsundersøgelse er en stor begivenhed for både køber og sælger. Der er mange forventninger og drømme tilknyttet. Derudover kan der være mange penge involveret.

Fordele ved at få lavet handelsundersøgelse ved os:

 • Du kan få undersøgt din hest lokalt på Langeland. Din hest behøver ikke blive læsset i trailer og transporteret en lang køretur. Undersøgelse lokalt giver mindre stress for hesten og sparer dig tid.
 • Ved af bruge os er du med til at styrke kompetencerne lokalt og fremme Langeland som et godt sted for dig og din hest

En standard handelsundersøgelse udføres efter Den Danske Dyrlægeforenings standarder. Vi udfylder en Handelsformular, hvor vi til slut giver vores konklusion med henvisning til de under undersøgelsen eventuelle givne anmærkninger. En stor del af vurderingen beror på erfaring og er en personlig vurdering.

Formålet:

 • At opnå en aktuel sundhedsstatus på hesten, så beslutning om køb/salg kan foretages på et så oplyst grundlag som muligt
 • Dyrlægens vurderingen af eventuelle fund ved handelsundersøgelsen danner ofte grundlaget for handlen
 • Forsikring af hesten kan foretages ud fra undersøgelsen

Købers og sælgers interesse

Det anbefales at køber og sælger i forvejen har udfyldt en købsaftale, hvor vilkår omkring handelsundersøgelsen er aftalt.

​En handelsundersøgelse er både i købers og sælgers interesse, fordi købeloven indeholder en særlig formodningsregel, som har stor betydning for sælger ved eventuelle tvister. Som køber bør man vælge en dyrlæge, man har tillid til og som ikke er sælgers dyrlæge. Dyrlægen er således købers repræsentant i handlen og undersøger hesten for køber.

Det er vores anbefaling, at både køber og sælger er til stede ved handelsundersøgelsen, så alle parter får præcis de samme oplysninger fra dyrlægen, hvilket mindsker risikoen for misforståelser og uenigheder.

Handelsundersøgelsen

Den kliniske handelsundersøgelse omfatter en vurdering af hesten i hvile, samt en undersøgelse ved mønstring og longering.​

Systematisk gennemgang af:

 • Almentilstand
 • Foderstand
 • Hovedet undersøges: Lymfeknuder, bihuler og luftposer, øjnes forreste del og mundhulen
 • Tandsliddet vurderes og sammenholdes med alderen på hesten
 • Hals, ryg og kryds undersøges – herunder muskelfylde, fleksibilitet og tegn på unormale muskelspændinger
 • Bug og ydre kønsorganer undersøges. Der lyttes på hjerte og lunger i både venstre og højre side – både i hvile samt efter arbejde.
 • Hestens ben undersøges for afvigende bestillinger og hovformer. unormale belastningsforhold vil på længere sigt kunne medføre halthed
 • Hestens ben gennemgås fra sål til hals/ryg, hvor enhver afvigelse i form af hævelse, varme eller muskelmangel vurderes

Hestens bevægelse vurderes i skridt og trav på et fast og plant underlag, hvor dyrlægen undersøger grundigt for taktfasthed, halthed og bevægelsesforstyrrelser.

 • Ved mønstring såvel som ved longering iagttages samtidig hestens smidighed
 • Bøjeprøver udføres på forben og bagben. Ved bøjeprøve stresses lednære strukturer, således at lavgradige haltheder træder tydeligere frem
 • I longe undersøges hesten på begge volter i skridt, trav og galop, for taktfasthed, halthed og bevægelsesforstyrrelser. Under longering vurderes hestens bevægelsesmønster i alle tre gangarter og ligesom bevægelser af hoved, hals, ryg og hale iagttages nøje for unormale forhold.

Udvidet undersøgelse

Konkurrenceheste anbefaler vi også undersøgt med en rideprøve.

​Typisk udvides den kliniske undersøgelse tillige med en røntgenundersøgelse.

​Røntgenundersøgelsen kan udvides til også at omfatte ryg og hals. Vi kan give adgang til at se røntgenbillederne i vores arkiv via internettet. Hvis det ønskes giver vi jer et Log-in.

​Ved bløddelshævelser kan undersøgelsen også udvides med en ultralydsscanning. Der kan efter sælgers eller købers ønske udtages en dopingprøve.

​Udvidet handelundersøgelse laves på vores hestehospital i vores Svendborg afdeling. Det er her at vi har faciliteter til at lave ultralyd- og røntgenundersøgeler.

Google anmeldelser

4,6 ud af 5

Baseret på +20 personers meninger

5,0 stjerner

Birgithe Eriksen
Professionelt team, der giver en god behandling til dine dyr.

5,0 stjerner

Karin Jørgensen
Fordi de tager sig virkelig så godt af ens dyr og det ses tydeligt at de er så glade for de firbenede 🐕🐕🐺🐱😊

5,0 stjerner

Finn Kirstein
Louna fik lavet sterilason og kom sig hurtig efter dette hun fik nummer i ørene

Langelands Dyreklinik
Engdraget 9
5900 Ruskøbing

Tlf: 62 51 11 05
kontakt.langeland@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FACEBOOK

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook