Mange dyreejere oplever, at deres kæledyr på et eller andet tidspunkt får problemer med huden.
Det kan være kortvarigt, men det kan desværre også udvikle sig til kroniske og langvarige problemer. Hvad skal man holde øje med som dyreejer og hvad kan man gøre?
Hudsygdomme kan præsentere sig på en masse forskellige måder, men oplever dit kæledyr et eller flere af nedenstående symptomer anbefaler vi at ringe til os:
Ved undersøgelse af en hudpatient lægger vi især vægt på sygehistorikken, kæledyrets generelle helbred samt de primære hudforandringer. Dvs. vi gennemgår sammen hvilke forhold i kæledyrets hjem eller omgivelser, der kan have udløst hudproblemerne. Herefter vurderes dyrets generelle helbred, da også underliggende sygdomme i de indre organer eller i skjoldbruskkirtlen kan have betydning for huden. Dette efterfølges af en dermatologisk undersøgelse med udtagelse af relevante hud- og hårprøver for nærmere bestemmelse af sygdomsårsagen. De primære forandringer i huden fortæller meget mere om sygdommens oprindelse og årsag end sekundære og kroniske hudforandringer, der kommer efter længere tid.
Vi udtager rutinemæssigt blodprøver og hvis det er nødvendigt har vi også mulighed for at følge op med hudbiopsier. Sidstnævnte skal ofte være planlagte, så prøverne udtages på det mest optimale tidspunkt – helst efter udelukkelse af parasitære- og bakterielle infektioner.
Har dit kæledyr hudproblemer, er det vigtigt med en tæt dialog med os omkring problemet. Vi udfører løbende kontroller for klinisk, at kunne vurdere hvilket respons, der har været på en behandling. Patientforløbet skræddersyes individuelt, for bedst muligt at tilrettelægge en behandling, som skaber ro og trivsel for ejer og kæledyr.
Det kan være både frustrerende og trist at se et af vores kæledyr plaget af kløe. Det kan være meget generende og invaliderende for både hunde og katte.
Allergi er en hyppig årsag til kløe og hudproblemer. Diagnosen allergi kræver først og fremmest, at man udelukker andre årsager til det pågældende hudproblem. Allergipatienter har ofte hudforandringer i bestemte hudområder. Disse områder er listet herunder.
Desuden forefindes følgende allergikriterier for hunde med allergi.
Jo flere af nedenstående kriterier du kan svare ja til, desto større er risikoen for at dit kæledyr har allergi:
Hvis dit kæledyr har allergi, findes der forskellige behandlingsforløb, som vi kan tilbyde. Allergifodring anbefales til alle hunde og katte med mistanke om allergi, da ca. halvdelen af de dyr, der har allergi, også har foderallergi. Foderallergi vil typisk være over for proteinerne i foderet.
På klinikken har vi forskellige mærker af allergifoder, hvor proteinerne er spaltet (hydrolyseret), så kroppen ikke kan reagere herpå. Ud over allergifoder anbefales det, at give et tilskud af de essentielle fedtsyrer omega-3 og omega-6 til huden, så hudbarrieren styrkes bedst muligt mod udtørring og infektioner udefra.
Herudover tilbyder vi immunuterapi dvs. allergivaccination, ciclosporin behandling etc. ofte i kombination med medicinske bade og lokalbehandling efter behov.
Er du i tvivl om dit dyr skal efterses er du altid velkommen til at ringe til os og få en snak om dit dyrs tilstand.
Huden er det hyppigste sted for tumorer. Derfor er det vigtigt at holde øje med knuder i huden.
Overordnet opdeles knuder i godartede og ondartede. På klinikken kan vi tilbyde at tage en celleprøve for at typebestemme knuden. Alternativt kan man vælge at indsende knuden til en såkaldt histopatologisk vævsvurdering, hvor man får et præcist svar på type. Sidstnævnte vælges oftest efter kirurgisk fjernelse.
Det er vores anbefaling af få undersøgt alle knuder hurtigst muligt, så evt. kræftknuder findes og behandles i tide. Ligegyldigt hvor de sidder på dyret er det vigtigt at lave undersøgelser i tide hvis vi skal kunne hjælpe dyret.
Her ser vi en mælkekirtelsvulst der ikke er opdaget i tide. Optaget i vores Svendborgafdeling.
4,6 ud af 5
Baseret på +20 personers meninger
Birgithe Eriksen
Professionelt team, der giver en god behandling til dine dyr.
Karin Jørgensen
Fordi de tager sig virkelig så godt af ens dyr og det ses tydeligt at de er så glade for de firbenede 🐕🐕🐺🐱😊
Finn Kirstein
Louna fik lavet sterilason og kom sig hurtig efter dette hun fik nummer i ørene
Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag 08.00 – 17.00
Onsdag 08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag 08.00 – 17.00
VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelsundersøgelse af hest
© 2022 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Cookie og privatlivspolitik