Min hund er blevet overfaldet

Min hund er blevet overfaldet – hvad gør jeg?

Det er en forfærdelig oplevelse, når ens elskede hund bliver overfaldet af en anden hund.Umiddelbart efter en sådan oplevelse er man selvfølgelig både bange, rystet, frustreret, vred og ikke mindst meget ked af det. Og med god grund!

Alligevel er det nødvendigt, at holde hovedet koldt et øjeblik.

Vi vil gerne give dig en lille lynguide til, hvordan du bør forholde dig.

  1. Allerførst skal du selvfølgelig tage dig af din hund. Sørg for din hund kommer på sikker afstand af den angribende hund.

  2. Dernæst skal du sørge for at få de relevante oplysninger, såsom navn, adresse, telefonnummer og forsikringsselskab, på den skadevoldende hunds ejer. Sørg evt for altid at have et stykke papir og en pen sammen med de obligatoriske hundeposer.

  3. Skriv desuden gerne en erklæring, der placerer ansvaret og få erklæringen underskrevet. Den er rar at have i forbindelse med erstatning fra forsikringen.

  4. Kontakt herefter dyrlægen, så din hund kan komme i behandling hurtigst muligt. Husk at selv et overfladisk bidsår kræver behandling for at undgå infektion.

  5. Tjek at dyrlægen har fået skrevet dit og hundens navn/id-nummer samt diagnose på regningen. Hvis ikke skal du bede om det.

  6. Dyrlægen skal have sin betaling umiddelbart efter endt behandling. I første omgang er det dig som ejer af hunden, der skal afholde udgiften til dyrlægen.

Herefter er der to muligheder i forhånd til refusion af dine penge:

a) Din hund er sygeforsikret: regningen sendes herefter til det selskab, hvori din hund sygeforsikret. Du får så det beløb du er berettiget til refunderet. Restbeløbet, som sygeforsikringen ikke dækker, kan du herefter få dækket gennem modpartens ansvarsforsikring.

b) Din hund er ikke sygeforsikret: regningen, på det fulde beløb, sendes direkte til det selskab, hvorigennem modparten er ansvarsforsikret. Du får så det beløb du er berettiget til refunderet.

7: Ved grove overfald skal det overvejes om episoden bør meldes til politiet.

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelseundersøgelse af hest.

© 2022 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie- og privatlivspolitik

×
Menu