Skip to main content
Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

Nordre Dyrehospital

På Skiferie Med Hund

DYRLÆGE ANETTE MUNCH ANDERSEN FRA NORDRE DYREHOSPITAL RIDSER DE KRAV OP, DER ER NØDVENDIGE AT OPFYLDE, FØR HUNDEN MÅ KOMME MED PÅ SKIFERIE I SVERIGE

Kære dyrlæge!

Jeg skal på skiferie i Sverige i uge 7 og vil meget gerne have min hund med. Er der nogle særlige krav, som jeg skal være opmærksom på i forbindelse med rejse med hund??

Venlig hilsen den glade hundeejer :o)


Kære »glade hunde ejer«!

Det ville da være dejligt at få sin hund med på ferie i sneen.

Det forholder sig således, at der 3. juli 2004 indtrådte fælles EU-regler for rejse med hunde, katte og fritter. Det betyder, at man for indrejse som minimum skal have det blå EU pas til selskabsdyr, id-mærkning samt rabies vaccination for at rejse med sit kæledyr til andre EU lande. Dog er der nogle lande, herunder Sverige, der kræver lidt mere. Hvis vi specifikt skal se på Sverige, gælder følgende regler for hunde:

Dyret skal rabiesvaccineres i henhold til vaccineproducentens anbefalinger. De svenske myndigheder kræver at 1. vaccinationen først gives, når dyret er tre måneder gammel. Vaccination før tre måneders alderen anses for ugyldige.

Der skal udtages en blodprøve til kontrol af rabiesantistofniveau minimum 120 dage efter sidste rabiesvaccination. Der skal foreligge svar fra et EU-godkendt rabieslaboratorium på blodprøven, som viser, at dyret har et antistofniveau på mindst 0,5 IE/ml. For at dokumentationen for tilstrækkelig højt antistof niveau skal beholde sin gyldighed, må dyreejeren sørge for, at dyret bliver revaccineret mod rabies indenfor den tidsramme, som vaccineproducenten anbefaler. Det er på nuværende tidspunkt for hvalpe efter et år og for voksne hunde hvert 3. år.

Der er visse krav og regler som skal opfyldes, før hunden må komme med på skiferie.


Hunde (og katte), der skal til Sverige, skal ormebehandles mod bændelorm (Echinococcus spp.) af en dyrlæge ved brug af et præparat, der indeholder praziquantel, i løbet af de sidste 10 dage før indførslen til Sverige. Rejser du til Norge, skal behandlingen gentages senest syv dage efter indførslen til Norge og skal dokumenteres i passet.

Vær opmærksom på at, fra 3. juli 2011 vil kun en mikrochip betragtes som en gyldig id-mærkning ved rejser inden for EU og til EU (Danmark) fra tredjelande.

Det vil altså sige at, med mindre din hund allerede er vaccineret mod rabies, kan du ikke nå at gøre din hund klar til rejse til Sverige i uge 7. Da der jo skal tages en blodprøve ud, som skal undersøges og godkendes tidligst 120 dage efter rabies vaccinen er givet. Det kunne måske være en god ide, at få din hund rabies vaccineret nu alligevel, så du ikke kommer til at stå i samme situation en anden gang.

Mvh. Dyrlæge Anette Munch Andersen, Nordre Dyrehospital.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 86 22 19 51 eller send en mail på kontakt.nordre@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Maks. filstørrelse: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Nordre Dyrehospital
Lægårdsvej 2P
8520 Lystrup

Tlf: 86 22 19 51
Email: kontakt.nordre@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 16.00

FIND VEJ
×
Menu
Ring op
Facebook
Book online