Skip to main content
Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

DET SIDSTE FARVEL
 

Hos Nordre Dyrehospital anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

DET SIDSTE FARVEL
 

Hvornår skal man vælge en aflivning og skal ens kæledyr kremeres? 

Det er altid svært at skulle sige farvel til sit kæledyr, som i rigtig mange tilfælde opnår status som et familiemedlem. Heldigvis, kan man sige, for det viser at vi sætter pris på vores kæledyr. Derfor er det ekstra svært, når man står i situationen, hvor man skal bestemme over liv eller død for sin ven.

Tidspunktet for aflivning

Spørgsmålet ender ofte ved den livsværdi dyret må have. Man bør altid, sætte de smerter og det ubehag dyret har i forhold til sit eget behov, og tænke på dyrets bedste. Dyr vil altid forsøge at skjule smerte og ubehag, da det i naturen er et svaghedstegn og ville betyde, at man var et let offer.

Selvom det er svært, vil dyrlægerne på Nordre Dyrehospital altid forsøge at vejlede om det rigtige valg, ud fra deres kendskab til dyrenes velbefindende og fremtidsudsigter.

Praktisk omkring aflivning

Selve aflivningen vil oftest foregå på den måde, at dyret bedøves, så dyret ikke registrerer, hvad der videre foregår. Bedøvelsen gives ved et ”lille prik” i lårmuskulaturen. Hvis du ønsker det, er der mulighed for at sidde alene sammen med dit kæledyr, indtil det er faldet i søvn, ellers vil dyrlægen normalt være til stede. Når dyret er faldet i søvn, vil det ikke kunne mærke den sidste indsprøjtning, som gives direkte i blodbanen med en overdosis sovemedicin. Herved sover dyret stille ind i bevidstløshed og umiddelbart derefter i døden

Aflivning og børn

Skal børn med til aflivningen? Det er ofte et individuelt spørgsmål, og langt hen af vejen forældrenes beslutning. Det afhænger selvfølgelig af barnets alder og øvrige tilgang til situationen. Vores anbefaling, hvis børn skal være med til en aflivning, er at man vælger at forlade dyret, når det er bedøvet. Enkelte dyr kan komme med nogle reflekser efter den sidste sprøjte, og derfor kan det være rarest, at dette ikke er det sidste billede, man får på nethinden.

Begravelse eller kremering?

Når dyret er aflivet, behøver du ikke bekymre dig om det videre forløb, hvis du ikke har lyst.

Vi kan sørge for kremeringen. Kremeringen foregår ganske etisk på et anerkendt kæledyrskrematorium.

Hvis det ønskes, kan vi ligeledes sørge for kremering, hvor du får kæledyrets aske med hjem i en urne.

Du har selvfølgelig også mulighed for at få det med hjem, og begrave det i haven.

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online