Skip to main content
Akut brug for hjælp? Ring 86 22 19 51

KIROPRAKTIK
 

Hos Nordre Dyrehospital anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse

KIROPRAKTIK TIL HUNDE OG KATTE

Nordre Dyrehospital har i mange år været et af de førende klinikker indenfor kiropraktik hos hunde. Vi har dyrlæge og kiropraktor Jacob Andersen ansat til at hjælpe og behandle hundene samt informere hundeejerne omkring forebyggelse

Nordre Dyrehospital har i mange år været et af de førende klinikker indenfor kiropraktik hos hunde. Vi har dyrlæge og kiropraktor Jacob Andersen ansat til at hjælpe og behandle hundene samt informere hundeejerne omkring forebyggelse.

Dyrlæge Jacob Andersen er IVCA-certificeret til kiropraktik på dyr. I 200 år har kiropraktik succesfuldt været anvendt på mennesker. Indenfor de sidste 20 år er specialuddannede dyrlæger og kiropraktorer begyndt at behandle dyr, specielt hunde og heste. En kiropraktisk behandling kræver stor indsigt i hundens anatomi og nervesystem. Det er ekstremt vigtigt at en specialuddannet dyrlæge udfører den kiropraktiske behandling. 

Ligeledes er det vigtig, at der udføres en traditionel dyrlægeundersøgelse af hunden, inden der evt. stilles en kiropraktisk diagnose og behandlingen foretages.

Ring til Nordre Dyrehospital og hør hvordan vi kan hjælpe din hund.

KIROPRAKTIK TIL HUNDE

I 200 ÅR HAR KIROPRAKTIK SUCCESFULDT VÆRET ANVENDT PÅ MENNESKER. INDENFOR DE SIDSTE 20 ÅR ER SPECIALUDDANNEDE DYRLÆGER OG KIROPRAKTORER BEGYNDT AT BEHANDLE DYR, SPECIELT HUNDE OG HESTE

En kiropraktisk behandling kræver stor indsigt i hundens anatomi og nervesystem.
Det er ekstremt vigtigt, at en specialuddannet dyrlæge udfører den kiropraktiske behandling. Ligeledes er det vigtig, at der udføres en traditionel dyrlægeundersøgelse af hunden, inden der evt. stilles en kiropraktisk diagnose og behandlingen foretages.

Den kiropraktiske behandling

Selve undersøgelsen og behandlingen foregår med ejerens tilstedeværelse. En kiropraktisk behandling er en mild behandlingsform, som langt de fleste hunde accepterer fint. Det er en myte, at ryggen skal »knækkes«, og at knogler skal »sættes på plads«.
Formålet med den kiropraktiske behandling er, at få hundens bevægeapparat til at fungere optimalt, således at hunden ikke har smerter. Hundens bevægeapparat afhænger af et optimalt fungerende nervesystem. Ved en kiropraktisk behandling er det både bevægeapparatet og nervesystemet, der påvirkes/behandles. Ny forskning viser, at ikke alene forbedrer man hundens bevægeapparat, men en kiropraktisk behandling kan også have effekt på indre organsystemer som for eksempel tarm og blære. Først og fremmest er det ryggen der behandles, men der findes teknikker, hvor også leddene i benene undersøges og eventuelt behandles. Samtidig skal man huske på, at nerverne fra benene samles i ryggen, hvorfor en behandling af ryggen kan have stor effekt på benene også.

Rygsmerter

Mange hunde lider af smerter i ryggen. Rygsmerter kan opstå som et primært eller sekundært problem. Halthed og lidelser i benene kan føre til kompensatoriske smerter i ryggen (sekundært problem). Det er her vigtigt, at man adresserer begge problemer. Omvendt kan smerte og lidelser i ryggen vise sig som halthed hos hunden, igen er det vigtigt at undersøge, hvor lidelsen og smerterne kommer fra. Kiropraktik afhjælper smerter og biomekaniske problemer i ryggen, hvad enten opstået primært eller sekundært, og kan derudover afhjælpe sekundære problemer, eksempelvis halthed. Der er ligeledes set god effekt af kiropraktik til problemer som inkontinens, analkirtelproblemer, tørre øjne med mere.

Kiropraktik som forebyggelse

Alle hundeejere kender til den årlige vaccination hos dyrlægen, mange er også bekendt med vigtigheden i at børste hundens tænder.
Dette er bare to eksempler på forebyggende (profylaktiske) tiltag, der holder hunden sund og rask. En biomekanisk undersøgelse og efterfølgende kiropraktisk behandling benyttes af mange til, forebyggende, at holde hundens ryg og bevægeapparat sundt og samtidig forebygge skader.

Kiropraktik til alle hunde

Som læst ovenfor er alle hunde i målgruppen for en biomekanisk undersøgelse og eventuel kiropraktisk behandling.
Alle hunde med lidelser i bevægeapparatet, alt lige fra hofteledsdysplasi til spondylose i ryggen, er patienter i målgruppen. Genoptræningspatienter, gigtplagede hunde, ældre hunde er andre eksempler. Brugshunde, sportshunde og jagthunde er eksempler på hunde, der udsættes for store belastninger i bevægeapparatet. En biomekanisk undersøgelse og eventuel kiropraktisk behandling kan sikre, at disse hunde er i stand til at yde optimalt »på arbejde« og mindske risikoen for skader. Alle hunde, fra familiehunden til den ekstremt aktive hund, kan nu nyde godt af forebyggende undersøgelse og behandling.

×
Menu
Ring op
Facebook
Book online