Tilbage til vetgruppen.dk

Chinchillaen er en mellemstor gnaver, som lever i Andesbjergene.

Hovedbestanddelen af chinchillaens føde består af rødder, bark og tørt græs. Chinchillaen lever naturligt i områder, hvor der findes meget lidt og tør føde, derfor er en chinchillas tarmsystem specialiseret til at kunne udnytte meget tør og fiberrig kost. 

Foderet skal primært bestå af chinchilla pellets, udover pellets skal den have adgang til hø og vand. Høet skal være af god kvalitet, og må ikke være for groft. Som godbid kan der gives rosin, majsflager, solsikkekerner eller andre anbefalede chinchillagodbidder. Disse bør altid gives i små mængder, da den ellers kan få diarré, forstoppelse.

Der stilles særlige krav til chinchillaens bur. Buret skal være så stort/højt, at chinchillaen kan hoppe fra pind til pind, ligesom den skal have adgang til et sandbad, med særlig fint chinchillasand, de ruller sig i sandet og renser og plejer dermed deres pels. 

Chinchillaen er aktiv om aftenen og natten og sover det meste af dagen, hvor den har brug for ro. Chinchillaen er et meget aktivt dyr der godt kan lide at bevæge sig, derfor er det vigtigt at der er grene, pinde eller siddehylder den kan hoppe rundt på, når den er i buret og hvis der er mulighed for det, er det bedst, hvis chinchillaen kommer ud og løber hver dag. Manglende aktivitet eller kedsomhed kan føre til pelsbideri.

De fleste sygdomme hos chincillaen skyldes, forkert fodring eller fordøjelsesproblemer.

Fakta om chinchillaen

  • Voksenvægt: 400-700 g. Hunnen er større end hannen: 
  • Kuldstørrelse: 1-5 unger
  • Drægtighedens længde: 111-128 dage
  • Fravænning: 6-8 uger
  • Livsalder: 10-17 år
  • Kønsmoden: Ca. 9 mdr
  • Kropstemperatur: 36,0-38,0

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook