Tilbage til vetgruppen.dk

Hvis du er hundeejer er det lovpligtigt at hunden er ansvarsforsikret. Men du har måske hørt, at der findes flere forskellige forsikringer. Her vil de forskellige slags forsikringer blive kort omtalt, så du kan få et overblik.

Hundeansvarsforsikring
Hundeansvarsforsikring er lovpligtig. Den dækker, hvis din hund skader andre mennesker, deres dyr eller deres ting.

Udvidet ansvarsforsikring

Den udvidede ansvarsforsikring dækker, hvis din hund gør skade på for eksempel dommere, instruktører eller andre hunde i forbindelse med udstilling, hundetræning eller lignende. Derfor kræver de fleste hundeklubber, at du har den, før din hund kan få lov at deltage i deres arrangementer.

Sygeforsikring
Heldigvis er det ikke alle der kommer ud for det, men desværre sker det for mange – hunden eller katten bliver syg. Hvis det er en ukompliceret behandling kan man som ejer normalt godt overskue udgifterne. 

I andre tilfælde er der behov for forskellige laboratorieudgifter og evt. operation og så begynder det for mange at blive mere uoverskueligt, specielt hvis man dyret skal behandles i vagten. Både for ejer og dyrlæge er de meget ubehageligt at ende i en situation hvor man er nødt til at aflive et dyr pga. økonomi. I andre tilfælde vælger ejere at ”trække” besøget for lang tid hvorved problemerne forværres.

Hvis man har en sygeforsikring på sit kæledyr bliver det ikke økonomien som afgør hvilken behandling man vælger – det er til dyrets bedste og man undgår som ejer at få en ubehagelig økonomisk overraskelse. 

Sygeforsikringen dækker næsten alle regninger, hvis du må til dyrlægen med dit dyr – også hvis det foregår om aftenen eller i weekenden. Det kan være alt fra dårlig mave, et brækket ben eller en knækket tand pga en ulykke. Almindelige besøg vedrørende vaccination, sundhedstjek, kastration og så videre er ikke omfattet af forsikringen.

Der er lidt forskel i vilkårene hos de forskellige selskaber, og vi anbefaler, at man tjekker følgende:

  • Hvor lang tid af dyrets liv dækker den?
  • Hvad dækker forsikringen?
  • Hvad dækker forsikringen ikke?
  • Hvor stor er forsikringssummen?
  • Hvor stor er selvrisikoen? 

Vi vil gerne opfordre alle til at få sygeforsikret deres hund. 

Læs også…

Kunders historier om sygeforsikring 

Se oversigt med priser over forskellige forsikringsselskaber

Priseksempler
Flg. eksempel er lavet ud fra et eksempel på en hund på 30 kg. Forsikringsselskabet har en selvrisiko på 577 kr og dækker derefter 80% af regningen, dog ikke udleveret medicin

Hunden er blevet syg og dyrlægen mistænker livmoderbetændelse. På skanning kan han se livmoderen er fuld af pus. Forud for bedøvelsen tager han en blodprøve for at tjekke de andre organers tilstand. Hunden opereres og sendes hjem med smertestillende medicin. 

Regning i alt: 8457 kr
Heraf udleveret medicin 292 kr
Selvrisiko 608 kr
Dækningsberettiget beløb 7557 kr
Af de 7557 kr dækkes 80%, dvs. 6046 kr
Kunden kommer til at betale 2411 kr

Hvis det sker samme sker i vagten er der vagttillæg hvormed regningen vil blive 15597 kr. 

Regning i alt: 15597 kr
Heraf udleveret medicin 292 kr
Selvrisiko 608 kr
Dækningsberettiget beløb 14697 kr
Af de 14697 kr dækkes 80%, dvs. 11758 kr
Kunden kommer til at betale 3839 kr

Hvis en ørebetændelse er meget kraftig kan det være nødvendigt at foretage en oprensning i bedøvelse og efterfølgende kontrol af ørerne.

Dette eksempel er med konsultation, mikroskopi af øresekret, blodprøve før bedøvelse, bedøvelse, ørerens, medicin og kontrol af en hund på 30 kg. 

Regning i alt:

3540 kr 
Heraf udleveret medicin 126 kr
Selvrisiko 608 kr
Dækningsberettiget beløb 2806 kr
Af de 2806 kr dækkes 80%, dvs. 2245 kr
Kunden kommer til at betale 1295 kr

Efterhånden har de fleste forsikringsselskaber ansvars- og sygeforsikring af dyr, og her er samlet links til en del af dem.

Nyttige links

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook