Tilbage til vetgruppen.dk

Slidgigt hos hunde og katte
Slidgigt er en sygdom, som rammer mange ældre hunde og katte. Store hunde har hyppigere lidelsen en mindre dyr, men også mange mindre hunde og katte kan have det.

Gigt betyder medfører at ledbrusken nedbrydes og at dyret danner inflammation (en slags betændelse) i og omkring leddet, hvilket bevirker smerte og nedsat bevægelighed (stivhed) samtidig med at leddet deformeres en smule.

Sygdommen kan ikke helbredes, men der er forskellige midler til at forbedre livskvaliteten på dyret, så det bedre kan bevæge sig og have mindre ondt.

Årsag
Årsagen til udvikling af slidgigt er multifaktoriel, det vil sige, at der er flere årsager, der kan forårsage sygdommen. 

Der er et arveligt aspekt, ligesom forkert fodring eller motionering er medvirkende årsag.

Overvægt er ligeledes med til at overbelaste leddene så slidgigten hurtigere udvikles.

Hvordan er symptomerne?
De gennemgående symptomer er smerte og nedsat funktion af leddene. Det udtrykker sig ved at kæledyret ikke så gerne vil bevæge sig og det har sværere ved at gå lange ture.

Det hopper ikke så gerne op og puster mere, når det bevæger sig. Det lægger sig hurtigt i stedet for under normale omstændigheder at blive stående. Der er ofte halthed og gangbesvær især efter hvile.

Hvis kæledyret har nogle af disse symptomer, kan det tyde på gigt. Hunden eller katten har ondt og man bør derfor behandle gigten.

Behandling
Til kæledyr findes der mange kosttilskud og en del gigtmedicin (smertestillende) som kan lindre smerter og forhale udviklingen af gigt. De midler som forebygger eller forhaler udviklingen er midler der dæmper inflammationen eller har byggesten til leddene således at leddenes funktion styrkes.

Smertestillende og inflammationsdæmpende medicin er alle former for traditionel gigt- og smertestillende tabletter eller dråber der gives dagligt når hunden eller katten har ondt.

Kosttilskud som forhandles af Nyborg Dyrehospital
Hill’s J/D foder til både hunde og katte. Indeholder olie som dæmper inflammationen i leddene.

Canosan tabletter til både hunde og katte. Indeholder ekstrakt af muslinger med højt indhold af byggesten til led.

Flexvital med nogenlunde samme virkningsprincip som canosan.

Foruden kosttilskud og medicin må man ikke glemme at motionere hunden moderat og holde dyrene slanke så leddene styrkes, men ikke overbelastes.

 

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook