Tilbage til vetgruppen.dk

Rødding Dyrehospital konstaterede tidligere i 2009 et tilfælde af den smitsomme hundesyge, som ellers ikke har været set i Danmark i mange år. En hund var blevet smittet af en hjembragt gadehund fra Spanien, hvor sygdommen er meget udbredt.

Symptomer
Oftest ses sygdommen hos hvalpe på 3-6 måneder.

Tidlige stadier
I halvdelen af tilfældene ser man lidt uspecifikke symptomer som svingende feber, vægttab, nedsat ædelyst osv. Udover det ses næseflåd + øjenbetændelse, opkast, diarré, hoste og lungebetændelse.

Sene stadier
Blindhed, bevægelsesforstyrrelser, tandproblemer og andet. Hundesyge er derfor lidt mere “lumsk” at genkende end andre sygdomme.

Forebyggelse
Heldigvis er hundesyge ikke noget, man normalt ser i Danmark. Men da der er flere og flere, der henter gadehunde hjem fra sydeuropa, hvor sygdommen er udbredt, kan man desværre risikere, at vi ser flere tilfælde i fremtiden.

Hundesyge indgår som en del af standardvaccinen til hund.

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 65 31 10 18  eller send en mail på kontakt.nyborg@vetgruppen.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Max. file size: 50 MB.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
NYBORG DYREHOSPITAL
Lyøvej 20
5800 Nyborg
 
ÅBNINGSTIDER

Mandag 08.00 – 18.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 18.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook