CT scanning af kæledyr hos VETGRUPPEN

Nye muligheder i VET Gruppen: Vi tilbyder CT scanning

Hos VET Gruppen kan vi nu tilbyde at foretage CT scanninger, som er fordelagtigt at benytte i forbindelse med undersøgelse, diagnosticering og behandling af en lang række lidelser. CT scanning gør det muligt at få detaljerede billeder af områder af dyrets krop, som ikke er tilgængelige på anden vis. Dette gør metoden attraktiv og meget anvendelig, og da CT scanning af dyr foretages i stigende grad, er vi stolte af nu at have en CT scanner i vores klinik i Birkerød. Hvis dit kæledyr har behov for at blive scannet, kan vi som de eneste i Nordsjælland tilbyde at gøre dette i trygge og behagelige rammer. Vi foretager både CT scanning ved direkte henvendelse i vores dyreklinikker og via henvisning fra andre dyrlæger i området.

Sådan virker CT scanning

CT er en forkortelse for Computer Tomografi, som også kaldes en tværsnitsundersøgelse, og denne teknologi bruger vi som supplement til vores traditionelle røntgenundersøgelser. Til forskel fra et røntgenapparat virker en CT scanner ved at sende røntgenstråler gennem hele kroppen fra forskellige vinkler. På denne måde tages der hundredvis af billeder af dyres indre strukturer, og når denne information bearbejdes og omdannes i en computer, kan vi lave nuancerede tredimensionelle optagelser. Den helt store fordel ved disse tredimensionelle optagelser og dermed CT scanning er, at vi som dyrlæge kan foretage rotationer i disse billeder. Vi kan nemlig dreje optagelserne, således at vi kan se nærmere på væv og de enkelte strukturer i dyrets krop fra flere leder og kanter. På denne måde har vi det bedste grundlag for at stille en diagnose og påbegynde den rette behandling.

CT scanning – anvendeligt i mange henseender

Da det er muligt at få meget detaljerede billeder ved brug af en CT scanner, er det fordelagtigt at anvende apparatet i flere sammenhænge. Derfor er CT scanning blandt andet velegnet til at undersøge:
  • Svulster og bylder
  • Organskader – eksempelvis opstået i forbindelse med et traume
  • Ryg
  • Blødninger
  • Knogler og led
  • Hoved
  • Bug- og brysthule
  • Næsehule
Det er også fordelagtigt at benytte CT scanning i forbindelse med kirurgiske indgreb. På baggrund af de detaljerede billeder opnås en grundig indsigt i den enkelt problemstilling, og dette giver os det bedste udgangspunkt i planlægningen af operationen. I forhold til CT scanning af hunde og katte og prisen på dette, kan du forvente, at du får høj kvalitet for pengene, og at vi giver os god tid til at skabe en tryg atmosfære omkring scanningen. Vi er glade for at kunne tilbyde CT behandling i vores klinik i Birkerød, og vi ser frem til, at denne billeddiagnostiske mulighed kommer mange dyr og dyreejere til gavn i fremtiden.

En sundhedspakke som giver dig vished for, at vi sammen gør det bedste for dit kæledyr.

Læs mere

Har du husket at forsikre dit kæledyr?

Vær forberedt på uforudsete regninger

Få mere at vide

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og hospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af hund, sundhedsundersøgelse af kat eller handelseundersøgelse af hest.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VetGruppen | CVR: 40 49 04 85 | Cookie- og privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Skriv