Skip to main content

Nye regler vedrørende medicin til dyr

 

Nye regler vedrørende medicin til dyr

En forordning blev i 2018 vedtaget omkring nye regler for udlevering af medicin til dyr.
Den blev sat til at træde i kraft pr. 28/1-2022 og I kan derfor som kæledyrsejere her finde en oversigt over hvad det kommer til at betyde for os og for jer.

Det er vigtigt at forstå at forordningen blev vedtaget som et led i kampen mod antibiotikaresistens på verdensplan, der generelt skal gavne den humane folkesundhed.

Da det er EU-lovgivning er det ikke noget vi kan afvige og vi vil derfor fremadrettet generelt skulle have mere kontrol på jeres dyr inden vi kan udleverer medicin, særligt af længere eller livslang varighed.

For at gøre det nemmere at forstå har vi lavet nogle punkter der især kommer til at have betydning for jer som kæledyrsejere:

  1. Recepter må KUN udskrives efter en klinisk undersøgelse af dyret, eller en anden passende vurdering.
  2. Dyrlæger må ikke længere forlænge en recept, medmindre de har dyret til kontrol af passende karakter (klinisk undersøgelse, resistensundersøgelse, blodprøve mm alt efter medicintype)
  3. Det er ikke længere muligt for dyrlægen, ud fra en individuel vurdering af patienten, at bestemme behandlingslængden, dette er underlagt os fra EU og følger de enkelte produkter vi anvender.

Én særlig art har fået lidt udfordringer ift. Behandling med medicin – nemlig KANINEN:

Kaninen er af EU-lovgivning fastsat som et fødevareproducerende dyr. Derfor skal der ved alt medicinbrug af disse udleveres en tilbageholdelsesseddel på slagt – også selvom det er jeres kæledyr. Dette gælder i øvrigt også for hobbyhøns ift slagt og æglægning.

Derudover kan I ikke længere behandle kaninen eller hønen hjemme uden at have et medicinhåndteringskursus. Dette bør man som kanin/hønseejer hurtigst muligt anskaffe sig.

En så omfattende lovgivning som denne, kan ikke undgås at komme til at have betydning, både for vores arbejdsgang, men også økonomisk for jer som dyreejere.


Vi gør vores bedste for at arbejdet kommer til at glide så let som overhoved muligt.
Vi har dog brug for, at I også hjælper til og udviser forståelse for den nye virkelighed.

Vi er her først og fremmest for at hjælpe jer og jeres syge dyr, så må vi med gensidig forståelse hjælpe hinanden videre.

×
Menu
Døgnvagt