Skip to main content
+45 59 56 57 57

Vaccination og sundhed
 

Vi anbefaler at lægge en sundhedsplan for dit familiedyr

VACCINATION AF HUNDE OG KATTE

 

Hos Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik anbefaler vi en årlig sundhedsundersøgelse, hvor man kan lægge sin vaccination også.

Selvom din hund eller kat generelt virker sund og rask, kan et sundhedstjek hos dyrlægen afsløre tilstande, du som ejer ikke umiddelbart har været opmærksom på.

​Mange har en travl hverdag, og det kan være svært at se de første tegn på, at en uheldig udvikling er i gang. På Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik kan vi ofte afhjælpe disse tilstande og give dit dyr en bedre livskvalitet.

​Typisk er der tale om problemer, som i dagligdagen ikke giver anledning til ændringer i hunden eller kattens adfærd, men man skal huske på, at vore dyr ikke i samme omfang som vi, er i stand til at gøre opmærksom på, at det gør ondt når de tygger, eller når de bliver voldsomt trætte efter en løbetur.

​Tidlig indgriben betyder større chancer
Et sundhedseftersyn giver ingen garanti for et langt og sundt liv, men det øger sandsynligheden for, at du fortsat har et sundt, raskt og rørigt kæledyr.

​Problemer, der starter i det små, kan udvikle sig til smertefulde sygdomme, og er en sygdom under udvikling er der større chance for helbredelse jo før man griber ind.

​Du har et ansvar!
Som kæledyrsejer har du påtaget dig ansvaret for et dyrs ve og vel. På Sct. Jørgensbjerg Dyreklinik vil vi hjælpe dig med at løfte dette ansvar

​Vi lægger en personlig plan
I samarbejde med dig, lægger vi en plan for fremtidige sundhedseftersyn af din hund eller kat. Her vil dyrets race og levevis samt udvikling i det første leveår være faktorer, der bliver taget hensyn til.

​Ofte vil der være tale om hyppigere besøg i de første leveår. Hos den unge hund og kat er der vigtige punkter som tandskifte, nedstigning af testikler, kropsbygning, mulig neutralistaion, foderskift og ikke mindst social adfærd. Når dyret bliver ældre rettes eftersynet ofte mod organsygdomme, øjne, gigt og knuder. I forbindelse med sundhedseftersyn fastlægger vi vaccinationstidspunktet for dit dyr.

​Hvorfor vaccinere
Når dyrene bliver vaccineret danner de antistoffer. Disse antistoffer bekæmper smitstofferne og beskytter mod et dødeligt forløb af sygdommen. Jo flere antistoffer der dannes, jo bedre beskyttelse. Det er forskelligt fra dyr til dyr hvor gode de er til at danne antistoffer og hvor længe disse bevares aktive. Faktorer som alder, ernæring, helbredstilstand samt drægtighed og diegivning kan påvirke evnen til at danne antistoffer hos hunden og katten.

Prisen varierer lidt afhængigt af hvilken vaccine vi vælger til netop dit dyr. Den oplyste pris er for en bred dækning inden for landets grænser.

En vaccination er ikke bare en vaccination

26-08-2013 | Pressemeddelelse

Den Danske Dyrlægeforening anbefaler altid et årligt sundhedstjek, hvor det optimale tidspunkt for vaccination fastlægges.

– Jeg vil gerne slå fast, at man ikke kan skære alle vaccinationer af hunde og katte over én kam. Skal man være sikker, må dyret vurderes med henblik på vaccination hvert år, hvilket også er i tråd med de internationale anbefalinger.

​Sådan siger dyrlæge og formand for Den Danske Dyrlægeforenings Sektion vedrørende Hund, Kat og Smådyr, Karina Ryborg, som reaktion på den senere tids medieomtale af netop vaccinationsintervaller – altså hvor ofte hunden eller katten skal vaccineres. En vaccination er ikke bare en vaccination, og man skelner i fagkredse mellem kernevacciner og risikobaserede vacciner.

​Den internationale dyrlægeorganisation WSAVA har på baggrund af studier udarbejdet en række anbefalinger. WSAVA anbefaler, at man højst vaccinerer hvert tredje år i forhold til kernevaccinerne. Imidlertid må man i praksis gå længere ned i forhold til de risikobaserede vacciner. Det hænger sammen med, at en hund ikke bare er en hund. Nogle hunde lever et liv og har en adfærd, der betinger, at hunden skal vaccineres hvert år, andre skal vaccineres hvert andet år, mens andre igen kan nøjes med hvert tredje år. Et eksempel på sådan en risikobaseret vaccine er sygdommen Leptospirose, der kan overføres til mennesker.

Leptospirose er en bakterie, som stammer fra rotter, og som findes i stillestående vand og vandpytter. Sygdommen er næsten umulig at helbrede, hvis hunden først er blevet syg.

​- Derfor er vores råd til dyreejerne, at de altid kommer på klinikken til det årlige sundhedstjek, hvor dyrlægen i fællesskab med ejeren træffer beslutning om vaccination på grundlag af det risikomønster, den enkelte hund eller kat har, siger Karina Ryborg.

​På basis af denne vurdering – eventuelt kombineret med en blodprøve – træffes endelig beslutning om det mest optimale tidspunkt for vaccination.​

Facebook anmeldelser

4,7 ud af 5

5,0 stjerner

Niels-Henning Hansen
Altid super omsorg og hurtig hjælp ved behov. Her sidste gang med Danno’s halten og det pludselig meget akutte behov for hjælp til Boa.

 

5,0 stjerner

Philip Scott
Anne is a really knowledgeable, gentle and caring veterinarian. Highly recommended!

 

5,0 stjerner

Sue Jensen
Super effektiv behandling af Krølle fra Maja og Camilla. De fik ham akut med venstre ledbånd revet over og knæskal ude af led. Krølle vil gerne sige tak for god behandling. Han har lovet at holde stille nogle dage og hygge op til pejsen. Han har det meget bedre idag som i kan se. Hilsen Sue, Arno og Krølle.

 

×
Menu
Ring op
Skriv
Book online