Akut tilskadekomne katte
 

Ring 1812 – Dyrenes vagtcentral

Ring 1812– Dyrenes beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse har oprettet en vagtcentral, der er døgnbemandet. Her kan folk få assistance, når de oplever, at dyr er i nød. Det gælder både herreløse katte og dyr fra naturen.

Her kan man få råd og vejledning af fagfolk. Man kan få råd om, hvad man selv kan gøre eller hvordan dyret hurtigst og bedst får hjælp.

  • Vagtcentralen kan rekvirere en dyreambulance fra Falck.
  • Vagtcentralen kan opfordre folk til selv at køre til dyrlæge. Man får et vagtnummer med til dyrlægen. For syge eller tilskadekomne katte skal man tillige underskrive en ”Tro og love erklæring”. Der er en erklæring om, at man ikke i over en uge har været medvirkende til fodring af katten, samt at man ikke er bekendt med kattens retmæssige ejer. Når dette er gjort, betaler man ikke selv for dyrlægens arbejde.

Ser man en syg eller tilskadekommen dyr ringer man til 1812 og får et nummer med ud til os. Vores vagthavende dyrlæge vil så i henhold til aftale med dyrenes beskyttelse kunne yde dyret den bedste behandling.

Husk at få øremærket/ Chipsmærket din kat, så vi kan spore dig. Det sikrer at du kan være med til at træffe beslutninger om din kats behandling, hvis din kat kommer til skade.

Herreløse katte, som ikke er tilskadekomne:

1) En kat, der begynder at holde til ved mit hus eller i min have:

Målet må være, at den kommer hjem til sin familie igen, hvis det er muligt!

Er ernæringstilstanden normal og pelsen pæn og katten er kælen og vant til mennesker har den ofte et hjem i nabolaget.

Selv om den ser ud til at være interesseret i at få noget at æde er det bedst ikke at begynde at fodre den. Fodring kan medføre, at katten med tiden begynder, at holde mere og mere til hos jer – og måske til sidst vil forsøge at flytte ind hos jer i stedet for dens tidligere hjem.

For at hjælpe katten tilbage til sin familie kan du gøre følgende:

  • Er katten øremærket spores ejeren via registeret
    ​1)Det Danske Katteregister 70 27 04 47 / www.katteregister.dk
    2) Inges Kattehjem 44 85 35 55 / www.inges-kattehjem.dk
  • Påsætte et halsbånd hvorpå I skriver jeres telefonnummer, således at kattens ejer kan henvende sig til jer, hvis katten når hjem indimellem.
  • Opslag i nærmiljøet, gerne med foto af katten og jeres telefonnummer. Ophænges i supermarkeder, busskure mm. i jeres nabolag

Tips til at læse et øremærke:

Hvis øretatoveringen er svær at tyde, kan man gnide en lille smule madolie på indersiden af øret, og evt. lyse på bagsiden af øret med en lommelygte. De fleste katte er tatoverede i begge ører. Øretatoveringer hos katte består af tre bogstaver og tre tal, f.eks. JSO116.

Tamme raske katte, hvor ejer ikke kan spores, vil i nogle tilfælde – efter aftale kunne modtages i et katteinternat.

 

2) En kat, der er vildtlevende og herreløs:

Ring til afdelingen for teknik og miljø i kommunen. Mange kommuner har en aftale med Kattens Værn, som indfanger uønskede vildtlevende katte. Katte, som er syge eller som ikke er tamme, aflives. Vær opmærksom på, at enhver indfangning af katte kræver en tilladelse fra kommunen. Nogle kommuner beder selv folk om at stå for aflivningen og aftale med os.

Hvis du ønsker at katten genudsættes kan du i nogle tilfælde få etableret en aftale med Kattens Værn:

  • Efter indfangning testes den for Katte AIDS og katteleukæmi. Er den sund og rask bliver den neutraliseret, vaccineret, øretatoveret, registreret og genudsat. Der etableres en aftale mellem kattens Værn og borgeren om at være fodervært. Læs nærmere på www.kattens-vaern.dk

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5

Baseret på +140 personers meninger


 

5,0 stjerner

Dennis Kræmmer Hansen
Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

5,0 stjerner

Anne Marie Nyby Fuglsang
Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

5,0 stjerner

Ebba Kristin Benda
Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Svendborg dyrehospital
Ryttervænget 6
5700 Svendborg

Tlf: 62 21 64 21
kontakt.svendborg@vetgruppen.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00
Lørdag   09.00 – 12.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

×
Menu
Ring op
Facebook
Mail