Handelsundersøgelse heste
 

Vi anbefaler et årligt sundhedseftersyn

Vi vil det bedste for dig og din hest

Vi anbefaler at handelsundersøgelser foretages på vores Hestehospital på Svendborg Dyrehospital. Her har vi gode faciliteter til at mønstre og longere din hest på både hård og blød bund.

En handelsundersøgelse er en stor begivenhed for både køber og sælger. Der er mange forventninger og drømme tilknyttet. Derudover kan der være mange penge involveret.

Fordele ved at få lavet handelsundersøgelse ved os:

 • ​Du kan få undersøgt din hest lokalt på Sydfyn. Din hest behøver ikke blive læsset i trailer og transporteret en lang køretur. Undersøgelse lokalt giver mindre stress for hesten og sparer dig tid.
 • ​Ved af bruge os er du med til at styrke kompetencerne lokalt og fremme Sydfyn som et godt sted for dig og din hest

En standard handelsundersøgelse udføres efter Den Danske Dyrlægeforenings standarder. Vi udfylder en Handelsformular, hvor vi til slut giver vores konklusion med henvisning til de under undersøgelsen eventuelle givne anmærkninger. En stor del af vurderingen beror på erfaring og er en personlig vurdering.

Formålet:​

 • ​At opnå en aktuel sundhedsstatus på hesten, så beslutning om køb/salg kan foretages på et så oplyst grundlag som muligt
 • ​Dyrlægens vurderingen af eventuelle fund ved handelsundersøgelsen danner ofte grundlaget for handlen
 • Forsikring af hesten kan foretages ud fra undersøgelsen

Købers og sælgers interesse​

Det anbefales at køber og sælger i forvejen har udfyldt en købsaftale, hvor vilkår omkring handelsundersøgelsen er aftalt

En handelsundersøgelse er både i købers og sælgers interesse, fordi købeloven indeholder en særlig formodningsregel, som har stor betydning for sælger ved eventuelle tvister. Som køber bør man vælge en dyrlæge, man har tillid til og som ikke er sælgers dyrlæge. Dyrlægen er således købers repræsentant i handlen og undersøger hesten for køber.

Det er vores anbefaling, at både køber og sælger er til stede ved handelsundersøgelsen, så alle parter får præcis de samme oplysninger fra dyrlægen, hvilket mindsker risikoen for misforståelser og uenigheder.

Handelsundersøgelsen​

Den kliniske handelsundersøgelse omfatter en vurdering af hesten i hvile, samt en undersøgelse ved mønstring og longering.

Systematisk gennemgang af:

 • ​Foderstand
 • ​Almentilstand
 • ​Hovedet undersøges: Lymfeknuder, bihuler og luftposer, øjnes forreste del og mundhulen
 • ​Tandsliddet vurderes og sammenholdes med alderen på hesten
 • ​Hals, ryg og kryds undersøges – herunder muskelfylde, fleksibilitet og tegn på unormale muskelspændinger
 • ​Bug og ydre kønsorganer undersøges. Der lyttes på hjerte og lunger i både venstre og højre side – både i hvile samt efter arbejde.
 • ​Hestens ben undersøges for afvigende bestillinger og hovformer. Unormale belastningsforhold vil på længere sigt kunne medføre halthed
 • Hestens ben gennemgås fra sål til hals/ryg, hvor enhver afvigelse i form af hævelse, varme eller muskelmangel vurderes

Hestens bevægelse vurderes i skridt og trav på et fast og plant underlag, hvor dyrlægen undersøger grundigt for taktfasthed, halthed og bevægelsesforstyrrelser.

 • Ved mønstring såvel som ved longering iagttages samtidig hestens smidighed
 • ​Bøjeprøver udføres på forben og bagben. Ved bøjeprøve stresses lednære strukturer, således at lavgradige haltheder træder tydeligere frem
 • ​I longe undersøges hesten på begge volter i skridt, trav og galop, for taktfasthed, halthed og bevægelsesforstyrrelser. Under longering vurderes hestens bevægelsesmønster i alle tre gangarter og ligesom bevægelser af hoved, hals, ryg og hale iagttages nøje for unormale forhold.

Udvidet undersøgelse

Konkurrenceheste ​anbefaler vi også undersøgt med en rideprøve.

Typisk udvides den kliniske undersøgelse tillige med en røntgenundersøgelse. Røntgenundersøgelsen kan udvides til også at omfatte ryg og hals. Vi kan give adgang til at se røntgenbillederne i vores arkiv via internettet. Hvis det ønskes giver vi jer et Log-in. ​Ved bløddelshævelser kan undersøgelsen også udvides med en ultralydsscanning.

Der kan efter sælgers eller købers ønske udtages en dopingprøve.

Ring til Svendborg Hestepraksis 62 21 64 21 for en aftale.

 

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5

Baseret på +140 personers meninger


 

5,0 stjerner

Dennis Kræmmer Hansen
Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

5,0 stjerner

Anne Marie Nyby Fuglsang
Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

5,0 stjerner

Ebba Kristin Benda
Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 21 64 21 eller send en mail på info@svendborgdyrehospital.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Svendborg dyrehospital
Ryttervænget 6
5700 Svendborg

Tlf: 62 21 64 21
info@svendborgdyrehospital.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00
Lørdag   09.00 – 12.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Facebook
Book online