Hestepas
 

Vi anbefaler et årligt sundhedseftersyn

Hestepas og medicin

Alle heste skal have et pas, hvori det fremgår om hesten er beregnet til konsum eller ej. Det gælder alle heste uanset alder, race, anvendelse mm.

Som udgangspunkt er alle heste beregnet til konsum (slagtning). Du kan selv melde din hest ud af konsum ved at udfylde Del II på side 42 i hestepasset. Hvis denne side er underskrevet, må hesten aldrig slagtes. Heller ikke hvis den skifter ejer.

Vi opfordrer alle hesteejere til at melde deres heste ud af konsum, hvis man ikke har et udtalt ønske om at kunne slagte sin hest.

Hvis du modtager hektarstøtte/enkeltbetaling på landbrug

Vi opfordrer specielt alle som modtager EU-støtte til at melde alle de heste, der står på matriklen ud af konsum. Hvis man modtager hektarstøtte fra EU og der opholder sig umærkede heste, eller der findes uregistreret medicin på matriklen, risikerer man at miste hektarstøtten!!

Hvor skal hestepasset være…

Hestepasset skal altid være i nærheden af hesten. Det vil sige, at passet skal kunne fremskaffes indenfor højest 3 timer. Det gælder også, hvis ejeren ikke er til stede. Derfor er det en god idé at passet altid forefindes i stalden.

Du skal altid medbringe dit pas i forbindelse med dyrlægebesøg.

Hvis du ikke melder din hest ud af konsum…

Hvis du ikke aktivt melder din hest ud af konsum ved at skrive under på side 42 i passet, er din hest at betragte som et slagtedyr. Hvis du har et slagtedyr er du forpligtet til…

  • At opbevare anvisningssedler fra dyrlægen i 5 år
  • At have medicinhåndteringskursus inden du behandler din hest med receptpligtig medicin. Det gælder også ormekure.
  • Kun at behandle dine egne heste. Det gælder også hvis du har medicinhåndteringskursus. Den eneste undtagelse er opstaldningsforhold, hvor det fremgår af kontrakten at opstaldningsstedet er ansvarlig for evt. medicinering.
  • Der er strenge regler for hvilken medicin dyrlægen må ordinere

Facebook anmeldelser

4,5 ud af 5

Baseret på +140 personers meninger


 

5,0 stjerner

Dennis Kræmmer Hansen
Var der for første gang, efter Henning Larsen stoppede i Rudkøbing. Jeg er meget positiv og glad for det årlige sundhedseftersyn begge min hunde fik. Og fik samtidig god vejledning af dyrlægen 😀

5,0 stjerner

Anne Marie Nyby Fuglsang
Jeg fik akut hjælp da jeg havde brug for det. Og blev glædeligt overrasket over den kærlige tanke om regnbuelyset i receptionen. Når lyset er tændt er der en sorg inde bag en af dørene. Nogen er ved at sige farvel og sende en følgesvend over regnbuebroen❤️ så smukt, og man kan udvise hensyn fra venteværelset.

5,0 stjerner

Ebba Kristin Benda
Dygtige og enormt søde og hjælpsomme ❤️Har aldrig haft andet end gode oplevelser med Svendborg Dyrehospital – de er fantastiske og super kompetente til at tage sig af syge dyr – og deres bekymrede ejere❤️

Kontakt os

Har du spørgsmål, så ring til os på 62 21 64 21 eller send en mail på info@svendborgdyrehospital.dk

Alternativt kan du udfylde formularen forneden

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Svendborg dyrehospital
Ryttervænget 6
5700 Svendborg

Tlf: 62 21 64 21
info@svendborgdyrehospital.dk


Åbningstider

Mandag 08.00 – 17.00
Tirsdag  08.00 – 17.00
Onsdag  08.00 – 17.00
Torsdag 08.00 – 17.00
Fredag   08.00 – 17.00
Lørdag   09.00 – 12.00

FIND VEJ

VetGruppen

VetGruppen er en sammenslutning af lokale dyreklinikker og dyrehospitaler, der arbejder sammen om at sikre de bedste forudsætninger for dit kæledyrs sundhed. Vi består af en stor gruppe dyrlæger og veterinærsygeplejesker med hver deres specialområde, hvilket er din garanti for kompetent og professionel pleje, hvad end der er tale om vaccination af din hund eller kastration af din kat.

Bliv opdateret med de seneste nyheder

© 2018 VETGRUPPEN | CVR: 40 49 04 85 | Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik
×
Menu
Ring op
Facebook
Book online